Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=2509

Klusajā sestdienā, 20. aprīlī, skanēs Orlando di Lasso psalmi

Redaktors
2019.04.17 23:31

Biedrība “Musica Humana” un diriģents Pēteris Vaickovskis aicina uz koncertu “Klusās setsdienas psalmi” 20. aprīlī plkst. 16.00 Rīgas Jaunajā Svētās Ģertrūdes baznīcā.

Koncertā uzstāsies senās mūzikas ansamblis “Ars Antiqua Riga” (Agate Burkina /soprāns/, Rūdolfs Bērtiņš /kontrtenors/, Rūdolfs Bacāns /kontrtenors/, Juris Jēkabsons /tenors/, Jānis Kurševs /tenors/, Uģis Meņģelis /baritons/, Pēteris Vaickovskis /bass un mākslinieciskais vadītājs/) un Latvijas vadošie trombonisti (Kaspars Majors, Vairis Nartišs, Sandis Bārdiņš, Artūrs Bērziņš, Artūrs Hrustaļevs), kas apvienojušies sakbutu kvintetā.

Mākslinieciskais vadītājs un diriģents Pēteris Vaickovskis par koncertu: “Klusās sestdienas pēcpusdienā skanēs renesanses komponista Orlando di Lasso “Dāvida grēknožēlas psalmi”, kas saturiski ir piemēroti, pieminot Lielās nedēļas notikumus pirms apmēram 2000 gadiem. Nedēļa pirms Lieldienu rīta kristīgajā pasaulē cilvēkiem liek ciešāk ielūkoties un izvērtēt savus darbus un domas, simboliski atraisoties no tumsas un dodoties pretī gaismai. Šis būs īpašs notikums arī atskaņotāju sastāva ziņā – jau ierastu vokālo izpildījumu papildinās trombona priekšteča – sakbutu kvintets.”

Ieeja koncertā bez maksas.

Koncerts notiek ar  Rīgas Domes un Rīgas Jaunās Svētās Ģertrūdes baznīcas atbalstu.