Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=2438

Lutera baznīcā Torņakalnā 9.decembrī dievkalpojumā plkst. 11.00 pieminēs mūžībā aizgājušos bērnus

Redaktors
2018.12.03 12:42

Otrā decembra svētdiena, šogad 9.decembris, visā pasaulē ir diena, kad tiek pieminēti mūžībā aizgājušie bērni – mazi un lieli, nemaz nepiedzimuši vai dzīvojuši dienas, mēnešus vai gadus – dažus vai daudzus. Šajā dienā organizācija “The Compassionate Friends” (Līdzjūtīgie draugi) aicina  aizdegt svecītes – plkst.19.00 pēc vietējā laikā jebkur šajā pasaulē. Tā jau no pašas rītausmas šajā dienā rodas gaismas ceļš – tas sākas tālu austrumos, kur saule uzlekusi pirmā, un sāk šķērsot visu zemeslodi. Kaut kur iedegas pirmā gaismiņa, tad otrā, tad trešā un tā uz priekšu – cauri visām laika joslām. Katra jauna gaismiņa palīdz šim ceļam virzīties uz priekšu, jo to veido cilvēki, kuri izlēmuši, ka – neskatoties uz bērna zaudējumu – gaismai ir vieta viņu dzīvēs. Tomēr tas nav spožs, taisns, gaismas pieliets ceļš. Tumsas pārrāvumi starp mazajām liesmiņām var būt ļoti gari. Bet ikviens tumsas posms beidzas ar to, ka kaut kur atkal iedegas gaisma. Vienas diennakts laikā šīs gaismiņas apiet apkārt zemeslodei un pēdējā no tām tiek iedegta tuvu pirmajai, kas jau sen izdzisusi.

9.decembris šogad ir diena, kurā aizdedzot svecītes un pieminot savus tik agri aizgājušos dēlus un meitas, brāļus un māsas, un mazbērnus, mēs varam apzināties, ka aiz visas tumsas, bēdām un sērām, kas bija vai ir tagad, ir gaisma, kas atrodas mūsu būtības pamatos. Šīs gaismas simbols ir mazā sveces liesmiņa, ko iededzam. Un klusa, gandrīz netverama apņemšanās, kas vēl pati par sevi šaubās – ka mēs gribam atkal būt laimīgi. Mēs gribam nekad neaizmirst, vienmēr atcerēties, pieminēt, bet būt laimīgi. Mēs drīkstam tādi būt.

Lutera baznīcā Torņakalnā svētdien, 9.decembrī dievkalpojumā 11.00 uz īpašu aizlūguma brīdi tiek aicināts ikviens, kas vēlas pieminēt savus mūžībā aizgājušos bērnus.

Tuvāka informācija:
Linards Rozentāls,
Rīgas Lutera draudzes mācītājs, tālr. 29220416, linards.rozentals@luteradraudze.lv