Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=2430

Baznīcu nakts fonds aicina turpināt Latvijas simtgades iniciatīvu #GaismaLatvijai

Redaktors
2018.11.28 12:37

2017.gada nogalē Baznīcu nakts fonda ierosināta no Adventa laika sākuma līdz Zvaigznes dienai notika iniciatīva #GaismaLatvijai – lūgšanu vakari ar mūziku Latvijas dievnamos. Tie aicināja pulcēties kopā un kopīgi lūgt par mūsu zemi un valsti Latviju. Šogad Latvijas kristīgās draudzes ir aicinātas #GaismaLatvijai iniciatīvu turpināt.

#GaismaLatvijai ir aicinājums ikvienai Latvijas kristīgajai draudzei no Adventa laika sākuma līdz Zvaigznes dienai savā dievnamā sarīkot muzikālu lūgšanu vakaru ar aizlūgumiem par Latviju, tās ļaudīm, savu apkārtni un novadu. (Vairāk par #GaismaLatvijai misiju un noskaņu, lūdzu, skatīt video.)

    Lūdzam ikvienu draudzi, kas izlēmusi piedalīties #GaismaLatvijai, aizpildīt pieteikumu, norādot lūgšanu vakara norises laiku, vietnē: www.baznicunakts.lv/gaismalatvijai . Tas ir nepieciešams, jo #GaismaLatvijai ir vienojoša, ekumeniska iniciatīva, un tās norises vietām ir jāparādās kopējā kartē. Turpat mājas lapā no Adventa laika sākuma būs atrodami noderīgi lūgšanu teksti un patstāvīgi izdrukājama afiša.

    #GaismaLatvijai iecere ir radusies, domājot par dievnamu Latvijas lauku ainavā. Tumšos ziemas vakaros baznīcu logos spīdošo gaismu var uzlūkot kā simbolu. Tā ir simbols Kristus Gaismai, kas vada cilvēku viņa dzīvē. Vienlaikus logos degošā gaisma atgādina par latviešu tautas gara spēku, kas vadīja ceļā uz nacionālo atmodu un savas valsts izveidi. Tā ir gaisma, kas spīdēja no Brāļu draudzes saiešanas namiem Vidzemē 18. gs. vidū, gatavojot ceļu pirmajai atmodai; gaisma, kas pulcēja Latgales ļaudis dievnamos ticēt un saglabāt nacionālo pašapziņu; tā ir gaisma, kas spīdēja Rīgas Domā, sargājot barikādes ceļā uz Latvijas neatkarības atjaunošanu.

    Latvieši ir iesoļojuši jau otrajā gadu simtā, kopš savas neatkarīgas valsts pasludināšanas. Pateicība Dievam! Pateicība ļaudīm, kuri aizvadītajā Latvijas gadu simtā ir lūguši Dieva palīdzību un svētību mūsu Tēvzemei. Turpināsim lūgt par mūsu zemi un valsti, lai Dievs to sargā. Lai Svētais Gars palīdz mūsu kopīgajā radošajā darbā – celt un veidot Latviju, ar ticību un gudrību pastāvēt vieglos un grūtos laikos, dzīvot un dalīties ar mūsu kristīgi garīgo vertikāli. Latvija ir mūsu lūgšanu vērta.