Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=2423

Liturģijas diena Ogres draudzē

Redaktors
2018.11.22 16:11

Sestdien 1.12.2018. no pl 10:30 – 16:30 Evaņģēliski Luteriskajā Baznīcā Ogrē, Brīvības iela 51 (baznīca ir apkurināma un silta).

Lektori: Lutera Akadēmijas mūzikas katedras vadītājs: Vilis Kolms; LELB liturģijas komisijas vadītāja: Ilze Sprance; Liepājas Sv. Annas draudzes mācītājs: Atis Grīnbergs. Rīgas Doma altāra kalpošanas grupas vadītājs Ivars Boiko

Tēmas: Dievkalpojums kā Dieva slavēšana – tiks skaidrotas Dievkalpojuma norises un tā galveno daļu nozīme. Otra tēma būs - Mūzikas un dziesmu izvēle dievkalpojumā, psalmu dziedāšanu; un trešā tēma Svētā Vakarēdiena daļa Dievkalpojumā un praktiskie aspekti kalpošanā – meistarklase pērminderiem. Pēc katras lekcijas būs iespēja uzdot interesejošos jautājumus.

Mērķauditorija – ikviens, kurš interesējas par Baznīcas mūziku, un liturģiju sākot ar draudžu locekļiem un beidzot ar altāra kalpotājiem, pērminderiem, baznīcas mūziķiem, teoloģijas studentiem, lektoriem, evaņģēlistiem u.c. Īpaši aicināti piedalīties Lutera Akadēmijas un citu teoloģisko izglītības iestāžu studenti.


Līdzi ņemamās lietas: Bībele, pierakstu klade.

Dalības maksa: ieeja par ziedojumiem, dalības maksā ietverta arī kafijas pauze. Vēlamais ziedojuma apjoms ir no 5 EUR, bet ja nauda ir par šķērsli dalībai pasākumā tad, var ziedot arī simbolisku summu. Pusdienas nav iekļautas ziedojumā, taču tie, kas vēlās var pieteikt pusdienas: divus ēdienus: zupu un otro par atsevišķu samaksu 5 EUR, atvedīsim uz draudzes namu blakus Baznīcai. Jāpiesaka līdz 29.11. Maksāt varēs ziedojot uz vietas, vai ar pārskaitījumu uz draudzes kontu norādot ziedojums par dalību liturģijas dienā.

Ja izvēlaties braukt no Rīgas ar vilcienu. Vilciens no Rīgas Centrālās stacijas atiet 9:24 (Ogrē pienāk 10:05). Līdz Baznīcai ir 18 min gājiens kājām, vēlams izmantot Waze vai Google Maps.

Pieteikšanās pa tālruni: 29250181 māc. Mārtiņš Kalējs; vai 26431146 dr. priekšnieks Jānis Draulis.