Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=2422

Pasniegti Aizsardzības ministra apbalvojumi

Redaktors
2018.11.21 16:12

Par godu Lāčplēša dienai un Latvijas Republikas proklamēšanas 100.gadadienai, Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis piešķīris apbalvojumus, kurus pasniedza 16.novembrī Latvijas Kara muzejā.

Arhibīskaps Jānis Vanags saņēma Goda rakstu par sniegto atbalstu karavīru garīgajam stiprinājumam un izaugsmei, tā sniedzot savu ieguldījumu Latvijas valsts aizsardzībā un drošībā.

Aizsardzības ministra Pateicība piešķirta arī Daugavpils diecēzes Zeltiņu draudzei un to saņēma draudzes priekšniece Dace Mūrniece. Apsveicam!

LELB un Aizsardzības ministrijai ir cieša un laba sadarbība daudzu gadu garumā. 1993.gada 31.martā arhibīskaps electus Jānis Vanags un Aizsardzības spēku komandieris un Aizsardzības ministra vietnieks Dainis Turlais parakstīja Līgumu starp LELB un Aizsardzības ministriju par kapelāna institūcijas ieviešanu. Līguma 8.p. noteica: Latvijas Republikas Aizsardzības ministrija un Latvijas evaņģēliski luteriskā Baznīca apzinās mūsu kopīgo mērķi: ticībā uz Dievu un mīlestībā uz Tēvu zemi vienotas latviešu tautas un Aizsardzības spēku izveidošanu un apņemas veicināt tālāku sadarbību arī jautājumos, kas nav īpaši ietverti šajā līgumā.”

Par tradīciju ir kļuvuši ikgadējie ekumēniskie svētbrīži ministrijā Lieldienās un Ziemsvētkos, kurus vada luterāņu, Romas katoļu, Pareizticīgo baznīcas un Baptistu draudžu savienības vadītāji un, kuros piedalās gan ministrs, gan ministrijas dalībnieki, gan svētbrīži NBS Apvienotajā štābā. Aizvadītajā gadā arhibīskaps kā lektors ir piedalījies vairākos Aizsardzības ministrijas organizētos semināros ‘Latvijas aizsardzības un drošības aktuālie jautājumi’.

LR Aizsardzības ministrijas apbalvojums „Atzinības raksts” tika izveidots 1996.gadā, 2002.gadā tā nosaukums mainīts uz „Goda raksts”. „Goda raksts” tiek pasniegts gan individuālai personas apbalvošanai, gan personu grupas vai kolektīva apbalvošanai kā atzinības apliecinājums par ieguldījumu valsts bruņoto spēku veidošanā un nostiprināšanā, militāro patriotiskajā audzināšanā, valsts stipruma apziņas veidošanā pilsoņos, sagatavojot to savas valsts un zemes nelokāmai aizstāvēšanai.  Ar „Goda rakstu” apbalvo Nacionālo bruņoto spēku, LR Aizsardzības ministrijas un ministrijas padotībā esošo organizāciju militārpersonas un civilpersonas, Latvijas un ārvalstu personas, personu grupas, sabiedriskos darbiniekus, kolektīvus un organizācijas.


No kreisās: arhibīskaps J.Vanags un Zeltiņu draudzes priekšniece D.Mūrniece.