Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=2412

Koncertakcija "Ziemassvētku Roze" 2018.gada Adventā

Redaktors
2018.11.09 10:23

Koncertakcijas "Ziemassvētku Roze" mūziķi 2018.gada Adventa laikā jau 16.gadu dosies uz novadu kultūras centriem un sociālajām iestādēm iepriecināt klausītājus ar Ziemsvētku Vēsti.

Sākot ar 2018. gada 2.decembri, kas ir pirmā Adventa svētdiena, atsākas koncertakcija „Ziemassvētku Roze” Latvijas novadu pašvaldību kultūras namos un sociālajās iestādēs.

Koncerta mērķis ir sastapties ar dažādiem cilvēkiem arī tālu no aktīviem sabiedriskiem centriem, vienkāršiem vārdiem un mūzikas valodā pavēstīt par gaidāmo Kristus piedzimšanu, kā arī iepriecināt ļaudis ar kvalitatīvu muzikālu priekšnesumu.

Pazīstami mūziķi ir veidojuši koncertprogrammas, kurās ir gan ar īpašām apdarēm luterāņu Dziesmu grāmatas dziesmas, gan Ziemsvētku laika pazīstamas dziesmas, gan mūziķi atskaņo arī priekšnesumus no sava ierastā koncertrepertuāra.

Koncertus organizē vietējā novada pašvaldība kopīgi ar draudzi un draudzes mācītāju, kurš arī piedalās koncertā ar Svēto Rakstu lasījumiem un uzrunu par Adventa un Ziemassvētku laiku. Koncerta dienā ar nelielu svētbrīdi un mūziķu priekšnesumu parasti apmeklējam arī kādu sociālo iestādi - pansionātu, bāreņu namu, zupas virtuvi vai slimnīcu.

2018.gada Adventā un Ziemsvētkos koncertakcijā piedalās šādi mūziķu sastāvi:
Bez ieplānotajiem koncertiem vēl ir iespējams interesēties, lai kāds no koncertiem varētu notikt arī Jūsu novadā vai pagastā.
Zvanot vai rakstot e-pastu koncertu koordinatorei Helēnai Andersonei (tālr. 29128655, helena.andersone@lelb.lv) uzzināsiet, kuri datumi ir katram mūziķu sastāvam brīvi, koncerta izmaksas un citus koncerta organizēšanas nosacījumus.

Koncerti ir sirsnīgi, emocionāli un garīgi piesātināti. Esam vienmēr guvuši lieliskas atsauksmes par tiem, tāpēc joprojām koncertakcija turpinās.

Katrs koncerts ir kā dāvana novada iedzīvotājiem, ieeja ir bez maksas. Mēs pateicamies visiem ziedotājiem, kas atsaucas un finansiāli atbalsta, lai akcija varētu atkal notikt.

"Ziemassvētku Roze" projekta vadītājs mācītājs Artis Eglītis (t.26407248)