Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=2411

Atklāta vēstule Aizputes autonomās evaņģēliski luteriskās draudzes valdei

Redaktors
2018.11.07 21:57

Cienījamie Aizputes autonomās evaņģēliski luteriskās draudzes valdes locekļi!
Biju ļoti priecīgs uzzinot, ka mums būs iespēja mūsu strīdu par Aizputes dievnama piederību risināt sarunu ceļā, jo attiecību jautājumus var atrisināt tikai sarunu un ne tiesas ceļā. Tāpēc biju ļoti iepriecināts, ka 1.novebrī  ļoti labā gaisotnē varējām uzsākt mediācijas sarunas. Diemžēl šodien man nesaprotamu iemeslu dēļ mediācijas process beidzās bez rezultāta.

Ļoti žēl, ka tā beidzās labi uzsāktās sarunas. Esmu pārliecināts, ka patiesu situācijas risinājumu var rast tikai sarunu ceļā. Ja mūsu strīds beigsies tiesas ceļā(neatkarīgi no tā kurš uzvarēs), tad vēl ilgus gadus kādai no pusēm paliks aizvainojums un brūces netiks dziedētas, bet tikai padziļinātas un Aizputes draudzes šķelšanās tikai turpināsies. Es ļoti vēlos, lai brūces Kristus miesā netiktu cirstas mūsu neapdomīgas rīcības dēļ un, ka Aizputē ir viena spēcīga un vienota draudze, kas nav sašķelta nebūtisku jautājumu dēļ.

Es šodien nenoticēju tam, ka mēs nevaram jautājumu atrisināt sarunu ceļā. Tāpēc es aicinu Jūs uzsākt sarunas tikai starp Jūsu draudzes valdi un LELB Virsvaldi bez juristu klātbūtnes.

Diemžēl esmu spiests šo vēstuli ne tikai sūtīt uz Jūsu pasta adresi, bet arī publicēt kā atklātu, jo pēc šodienas sarunas man nav pārliecības par to, kurš patiesi ir tiesīgs pārstāvēt Jūsu draudzi, tāpēc ceru, ka atklāto vēstuli izlasīs visa Jūsu draudzes valde.

Dieva svētību vēlot,
Romāns Ganiņš
LELB Virsvaldes sekretārs
Rīgā, 7.11.2018.