Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=2404

Garīgās līdzgaitniecības 1. līmeņa apmācību seminārs Mazirbē no 14. līdz 23. janvārim, 2019. gadā

Redaktors
2018.11.03 09:27

Kas ir garīgā līdzgaitniecība?
Garīgā līdzgaitniecība ir garīga saruna, kura norit tiekoties ar apmācītu un pieredzējušu garīgo vadītāju, lai pārrunātu to, kā Dievs ir klātesošs un darbojas tavā dzīvē tieši tagad, un kā Dievs aicina tevi uz dziļākām attiecībām ar Viņu. Svētais Gars ir īstenais vadītājs, garīgais vadītājs jeb līdzgaitnieks kalpo kā trauks, caur kuru darbojas Svētais Gars, lai atklātu Dieva darbu tavā ikdienas pieredzē.

Ko mēs mācīsimies garīgo līdzgaitnieku apmācības 1. līmenī?
Klausīties un sadzirdēt! Mēs esam radušu daudz runāt, bet ir svarīgi sadzirdēt ko otrs vēlas pateikt. Vai sajūtam par ko viņš/viņa patiešām priecājas, kas patiešām sāp? Tāpēc, lai kalpotu cilvēkiem mums ir jāizkopj spēja klausīties un sadzirdēt! Tādēļ seminārā apgūsim aktīvās klausīšanās prasmes un izkopsim spēju saklausīt otra cilvēka pieredzi ar Dievu, lai palīdzētu cilvēkiem to padziļināt. Apgūsim dažādus lūgšanu veidus.

Kas ir aicināti?
Uz garīgo līdzgaitnieku apmācības 1.līmeni ir aicināts jebkurš kristietis, kurš vēlas mācīties klausīties un sadzirdēt, bet īpaši garīdznieki, draudžu kalpotāji, kuru kalpošana saistās ar klausīšanos – lietveži, dažādu grupu vadītāji, diakonijas kalpotāji, mazo, mājas, lūgšanu un citu grupu vadītāji un dalībnieki. Tāpat šo kursu var apmeklēt cilvēki, kuri ir profesionāļi un vēlas celt savu kvalifikāciju – sociālie darbinieki, skolotāji, psihologi u.c., kuru darba sastāvdaļa ir ieklausīties. Obligāts priekšnosacījums – dalībniekam jābūt kristietim un kursa laikā jābūt gatavam dalīties ar savu garīgo pieredzi un jābūt gatavam pieņemt pārējo dalībnieku dalīšanos par savu garīgo dzīvi.

Kā tas notiks?
Katru dienu mums būs gan teorētiskas, gan praktiskas nodarbības. Nodarbības būs visiem kopā gan mazākās grupās, gan arī pāros. Katru dienu kopā svinēsim dievkalpojumu ar sv. Vakarēdienu.

Kad tas notiks?
No 14. līdz 23. janvārim, 2019. gadā. Ierašanās pirmdien, 14. janvārī no plkst. 18:00 sākums 20:00, savukārt došanās prom trešdien, 23. janvārī pēc kopīgām brokastīm.

Kā var turpināt garīgo līdzgaitnieku apmācības 1. līmenī iegūto izglītību?
Pirmajā līmenī mēs apgūstam vairāk praktiskas zināšanas un prasmes tieši garīgajā līdzgaitniecībā. Līdz ar to 1. līmeņa garīgo līdzgaitnieku apmācībās var piedalīties jebkurš kristietis, kurš vēlas pilnveidot savu kalpošanu cilvēkiem. Savukārt, lai šo apmācības kursu turpinātu ir jābūt pilnībā izietiem sv. Ignācija no Lojolas Garīgajiem vingrinājumiem kas vairāk pazīstami ar nosaukumu 30 dienu rekolekcijas. Jo turpmākajos līmeņos apgūtās zināšanas ir daudz specifiskākas un saistītas tieši ar sv.Ignācija no Lojolas Garīgo vingrinājumu vadīšanu.

Kas būs pasniedzēji?
Andris Krauliņš, Elijs Godiņš, Ivars Jēkabsons, Jānis Vanags un Kārlis Irbe. Viņi ir apguvuši un izkopuši savas prasmes Loyola Hall, st. Beunos rekolekciju un izglītības centros Lielbritānijā un Mazirbes rekolekciju centrā.

Draudzēm!
Katra mācītāja atbalsts sekmīgai Evaņģēlija sludināšanai un kalpošanai cilvēkiem ir viņam līdzās esošā komanda - izglītoti un attiecīgajā kalpošanā apmācīti draudzes locekļi! Tāpēc aicinām draudzes finansiāli atbalstīt savu mācītāju un draudzes kalpotāju izglītību šajā programmā.

Izmaksas!
Katrai lietai ir izmaksas. Diemžēl arī šis apmācību seminārs nav izņēmums. Lai nosegtu apmācību semināra izmaksas ziedojums vienam dalībniekam ir 360 EUR.

Pieteikšanās!
Līdz 2018. gada 15. decembrim Mazirbes rekolekciju centrā:  mazirbe@rekolekcijas.lv, tālr.: 29630953, lūdzam ņemt vērā, ka vietu skaits ir ierobežots.