Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=2352

Baltijas valstu luterāņu bīskapu tikšanās

Redaktors
2018.08.28 10:48

Lai pārrunātu Baltijas valstu luterāņu baznīcu aktualitātes, savstarpējo sadarbību un sadarbību reģionā Pasaules Luterāņu Federācijas ietvaros un baznīcu stratēģiju dokumentus, 27. un 28.augustā Latvijā norisinās Baltijas valstu luterāņu bīskapu tikšanās.
 
Baltijas valstu luterāņu bīskapi tiekas regulāri. Tikšanās laikā 2009.gadā bīskapi pieņēma rezolūciju par baznīcu attieksmi pret viendzimuma pāru svētīšanu baznīcās. Ņemot vērā straujo viendzimuma attiecību legalizāciju daudzās Eiropas valstīs un svētīšanu partnerbaznīcās, šogad bīskapi no jauna pārrunā šo jautājumu un tālāko attieksmi pret citām baznīcām, kuras svētī viendzimuma pārus.

Sanāksmē no  Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas (LELB) piedalās arhibīskaps Jānis Vanags, bīskapi Hans Martins Jensons, Einārs Alpe un bīskaps emeritus Pāvils Brūvers, kā arī LELB ārlietu nozares vadītājs mācītājs Andris Krauliņš. No Igaunijas evaņģēliski luteriskās baznīcas - arhibīskaps Urmass Vilma, bīskapi Joēls Luhamets un Tīts Salume, kā arī konsistorijas kanclers un mācītājs Andrus Motus. Lietuvas evaņģēliski luterisko Baznīcu pārstāv bīskaps Mindaugas Sabutis.

Informācija sagatavota, pamatojoties uz LELB Ārlietu nozares vadītāja Andra Krauliņa sniegto informāciju.

Foto: Uldis Muzikants