Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=2211

Izstāde "Roberts Feldmanis. Lūk, mācītājs, patiess mācītājs!"

Redaktors
2017.12.03 22:40

Reformācijas 500-gades svinību kontekstā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Letonikas un Baltijas lasītavā pirmdien, 4.decembrī plkst. 16:00 tiks atklāta krājuma izlase "Roberts Feldmanis. Lūk, mācītājs, patiess mācītājs!".

Mācītāja Roberta Feldmaņa kalpošana ir tapusi par Latvijas kristīgās baznīcas un tautas nozīmīgu garīgu mantojumu.

Dr.theol. profesors Roberts Feldmanis bija izcils Latvijas Baznīcas vēsturnieks, mācītājs, liturgs, draudžu un baznīcu atjaunotājs, garīgais tēvs un jaunās mācītāju maiņas audzinātājs, kura garīgā ietekme sniedzās arī pāri Latvijas robežām.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Letonikas un Baltijas lasītavā (5.stāvā) no 4. decembra līdz 2018. gada 1. aprīlim būs aplūkojama krājuma izlase "Roberts Feldmanis. Ecce pastor, pastor verus! Lūk mācītājs, patiess mācītājs!". Tā sniedz ieskatu R. Feldmaņa dažādajās darbības jomās. Krājuma izlasi veido materiāli no LNB, Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas arhīva un profesora Roberta Feldmaņa fonda krājumiem.

Letonikas lasījumi – cikls, kurā vēsturnieki, literatūrzinātnieki, kultūrvēsturnieki un citi humanitāro un sociālo zinātņu nozaru pētnieki tiek aicināti dalīties pieredzē un pārdomās par jaunākajiem pētījumiem un aktuālām tēmām Baltijas kultūrtelpā.

Izstādes atklāšanā 4.decembrī īsreferātu veidā pārdomās dalīsies:

Visi laipni aicināti! Ieeja bez maksas.

Papildu informācija:
Augusts Zilberts
Sabiedrisko attiecību vadītājs
Latvijas Nacionālā bibliotēka
Tālr.: 26472501
E-pasts: augusts.zilberts@lnb.lv