Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=2202

Rīgas arhidiecēzes iecirkņu sapulce

Redaktors
2017.11.24 20:49

25.novembrī Rīgā, LELB Jauniešu centra telpās (Mārstaļu ielā 10)

Šajā sapulcē piedalīsies draudžu pārstāvji un mācītāji no Rīgas, Jūrmalas un Ikšķiles iecirkņu draudzēm. Sapulci vadīs arhibīskaps Jānis Vanags un iecirkņu prāvesti.
Līdzīga sapulce Cēsu un Valmieras iecirkņiem notiks 2.decembrī Valmierā.

Sapulces nodoms ir pārrunāt LELB Stratēģijas un vīzijas ieviešanu mūsu draudzēs, iecirkņos un diecēzēs. 2016.gada jūnijā Sinode apstiprināja “LELB attīstības un tās darbības virzienu stratēģiju”, kura paredz mūsu Baznīcas darbības mērķus uz turpmākajiem 20 gadiem. Nākamais cēliens ir mums kopīgi nonākt pie darba uzstādījumiem tuvākajos gados. Tikai tad Sinodes apstiprinātā vīzija un stratēģija tiks ieviesta dzīvē, ja par to notiks apspriedes un caur domu apmaiņu nonāksim pie tā, kas ir darāms, lai kopīgi attīstītu mūsu Baznīcas, diecēžu, iecirkņu un draudžu dzīvi.  Šādas apspriedes jau notikušas diecēžu kapitulos, LELB Kapitulā un Liepājas un Daugavpils diecēžu iecirkņu sapulcēs. Otrs mērķis ir vērsts uz Baznīcas kopību, lai mūsu Baznīca, kopīgi vienotos par to, kas mums ir svarīgs un nozīmīgs tagad un tuvā nākotnē, un pēc tam to ar prieku īstenojam draudzēs un LELB.

Darba plānošana notiek paļāvībā uz Dieva svētību un ar tālredzību, ko smeļamies no Kristus vārdiem evaņģēlijā: “Kurš no jums, gribēdams celt torni, vispirms apsēdies neaprēķinās izdevumus, vai pietiks līdzekļu darba veikšanai, lai tad, kad viņš pamatus ieliek un nespēj pabeigt, visi, kas to redz, nesāk zoboties, sacīdami: šis cilvēks gan iesāka celt, bet nespēja pabeigt.” (Lūkas 14:28-30)

Vairākās mūsu Baznīcas draudzēs ir notikusi sava darba un kalpošanas plānošana, caur kuru nonāk pie izpratnes kas būtu darāms, lai draudze pieaugtu, piedzīvotu labas pārmaiņas vai attīstītu jaunas kalpošanas jomas.  Šis darbs nes labus augļus un palīdz izvairīties no nepārdomātiem projektiem.

Dzintars Laugalis
LELB Garīgā personāla un draudžu lietu daļas vadītājs