Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=2200

LELB Mācītāju konference

Redaktors
2017.11.22 11:13

22.novembrī LELB Virsvaldē notiek LELB Mācītāju konference.

Konferences galvenā tēma – LELB dalība Porvo. Konferences viesis – Īrijas baznīcas Dublinas arhibīskaps Maikls Džeksons, kurš sniegs ieskatu Ziemeļu un Baltijas valstu luterāņu baznīcu un Lielbritānijas un Īrijas anglikāņu baznīcu kopīgi izstrādātajā Porvo dokumentā. LELB starptautiskās attiecības būs LELB 28.Sinodes darba kārtībā. 1996.gadā 18.Sinode lēma atlikt Porvo deklarācijas ratificēšanu un LELB līdz šim ir bijis novērotāja statuss.
 
Darba kārtībā ir arī informatīvs jautājums par Vācu ev.lut. Baznīcas Latvijā (VELBL) pievienošanu LELB. VELBL pārstāvji ir aicināti piedalīties konferencē. LELB ekumēniskais sekretārs mācītājs Ainārs Rendors referēs par Starptautisko luterāņu padomi, bet noslēgumā -
LELB Ārlietu nozares vadītāja, prāvesta Andra Krauliņa un mācītāja Arta Eglīša vadīta diskusija par māsu draudžu attiecībām.

Pēc konferences mācītāji aicināti uz kopīgu izstādes “Luters. Pagrieziens” apskati Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Mācītāju konferences dalībnieki ir bīskapi, prāvesti, mācītāji, palīgmācītāji, kuri atrodas LELB garīdznieku sarakstā. Mācītāju konferenci sasauc pēc vajadzības un vada arhibīskaps vai viņa uzdevumā kāds Kapitula loceklis. Mācītāju konferences tiesības un uzdevumi ir: 1) veicināt LELB vienību, stiprināt sadraudzību garīdznieku vidū un veikt izglītojošus pasākumus; 2) apspriest jautājumus, kas skar attiecīgi LELB, diecēzi vai iecirkni; 3) izteikt savu viedokli par norisēm sabiedrībā; 4) apspriest jautājumus, kas skar mācību, liturģiju un LELB praksi.