Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=2175

Krievu valodā tulkotā Lutera Mazā katehisma prezentācija

Redaktors
2017.10.20 14:47

Sestdien, 21.oktobrī plkst.16:00 Rīgas Jaunās Sv.Ģertrūdes baznīcā notiks pirmoreiz Latvijā izdotā krievu valodā Lutera Mazā katehisma prezentācija. Grāmata iznāk ar Latvijas Evaņģēliski Luteriskās Baznīcas arhibīskapa Jāņa Vanaga priekšvārdu un satur arī lūgšanu tekstus. Programmā arī garīgās mūzikas koncerts, izdevēju uzrunas, radošas sarunas un mielasts ar tējas ceremoniju.
Šī izdevuma „Dr. Mārtiņa Lutera Mazais katehisms un luteriskas lūgšanas” iniciatīva nāca no Epifānijas krievvalodīgo luterāņu kopienas, to īstenoja Misija WordRus ar Latvijas un Amerikas draudžu locekļu un fonda Rītdiena atbalstu. Tekstus nodrošināja fonds „Luterāņu mantojums” un Ingrijas Evaņģēliski Luteriskā baznīca (Krievija)

Pēc Epifānijas krievvalodīgo luterāņu kopienas mācītāja Pāvela Ļevuškāna teiktā, šis izdevums ir atbilde uz ticīgo vajadzībām. „Galvenais jautājums mums bija: ko tiešām vajag luterticīgajam katru dienu? To vaicāju mūsu un citu draudžu locekļiem. Viņi teica, ka pēc Bībeles visnepieciešamākā grāmata būtu īss ticības izklāsts un lūgšanu grāmata. Tā tapa ideja izdot krājumu, kurā tika iekļauts Dr. Mārtiņa Lutera Mazais katehisms – vislabākais kristiešu ticības izklāsts un vispazīstamāko lūgšanu ikdienai kopa”.

Katehismu izplatīs par velti Latvijā un Eiropas Savienības valstu krievvalodīgo draudžu vidū. Pirmais metiens tika sūtīts uz Latviju, Igauniju, Zviedriju un Somiju. Pasākumā aicināti piedalīties Misijas WordRus mācītājs Aleksejs Šepelevs (Krievija), „Luterisma mantojuma fonda” izpilddirektors Metju Haize, Epifānijas krievvalodīgo luterāņu kopienas mācītājs Pāvels Ļevuškāns, Latvijas Evaņģēliski Luteriskās Baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, fonda „Rītdiena” reģionālais pārstāvis, dzejnieks un mācītājs Oļegs Sevastjanovs (Igaunija), Rīgas luterisko baznīcu mācītāji. Prezentācijas sākums plkst.16:00 Rīgas Jaunās Sv.Ģertrūdes baznīcas mazajā zālē 2.stāvā. Tel. izziņām 27794393.