Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=2149

Seminārs “Ģimene lūdz un mācās katehismu” un LELB svētdienas skolas skolotāju sagatavošanās kursi

Redaktors
2017.09.27 18:19

30. septembrī, uzsākot svētdienas skolas skolotāju sagatavošanās kursus, notiks LELB Svētdienas skolas nozares organizēts seminārs par katehismu kā ģimenes lūgšanu grāmatu.

Semināru vadīs mācītājs Terry Hoese (ASV; Misūri Sinode), kurš, kopš trīsdesmit gadus ilgās kalpošanas beigšanas un luterāņu skolas direktora amatā 2009.gadā, regulāri viesojas LELB, lai izglītotu un atbalstītu draudzes, mācītājus, Lutera Akadēmijas studentus un citus LELB kalpotājus.

Mārtiņš Luters vienā no savām galda runām par katehismu sacīja: “Lai gan esmu jau vecs Svēto Rakstu doktors, tomēr neesmu aizgājis no bērnu mācības un vēl īsti nesaprotu desmit Dieva baušļus, ticības apliecību un “Mūsu Tēvs” lūgšanu. Es to nespēju ne pilnīgi izstudēt, nedz apgūt, tomēr ik dienu lūdzu un mācos katehismu kopā ar savu dēlu Hansu un meitiņu Magdalēnu. Kaut mēs spētu īsti un pamatīgi saprast pašus pirmos “Mūsu Tēvs” lūgšanas vārdus: “Mūsu Tēvs debesīs”! “

Seminārs palīdzēs draudžu locekļiem, vadītājiem, bērnu vecākiem un svētdienas skolas skolotājiem ieraudzīt katehismu kā avotu lūgšanām un ģimenes svētbrīžiem.

Seminārs notiks LELB Virsvaldē, Mazā Pils ielā 4, Rīgā, no 10:00 līdz 15:00.

Aicināti ne tikai topošie un jau kalpojošie svētdienas skolas skolotāji, bet arī vecāki, vecvecāki, mācītāji, evaņģēlisti un citi interesenti.

LELB svētdienas skolas skolotāju kursu nākamās nodarbību dienas ir: 7. un 21.oktobris, 2.decembris. Papildus kursiem 25. novembrī notiks praktiskā nodarbība – radošā darbnīca, kas veltīta Adventa un Ziemsvētku tematikai. 2018.gadā plānoti šādi nodarbību dienu datumi: 6.janv., 3.febr., 3.marts, 7.aprīlis. Kursu noslēgums 2018. gada maijā.

Pieteikšanās uz pasākumiem un sīkāka informācija: 26064557; iveta.kalme@lelb.lv