Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=2066

Piešķirti 3 Baznīcas apbalvojumi “Uzticības vairogs”

Redaktors
2017.02.09 19:11

Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas apbalvojuma dome š.g. pirmajā sēdē, 2017.gada 9.februārī, izskatot laika posmā no 2016.g.oktobra-decembrim iesniegtos pieteikumus, lēma piešķirt Baznīcas apbalvojumu „Uzticības vairogs”:




Ar Uzticības vairogu apbalvo par sevišķiem nopelniem draudzes un Baznīcas darbā. Par nopelniem uzskatāma ilgstoša uzticīga un uzcītīga kalpošana Baznīcas vai draudzes darbā, priekšzīmīga un godīga pienākumu izpilde, ikviena kalpošana Baznīcas, savas draudzes un sabiedrības garīgās izaugsmes labā.

Ar Uzticības vairogu var apbalvot fiziskās personas – draudžu darbiniekus, ilggadīgus draudžu locekļus, kas uzticīgi kalpojuši savai draudzei un Baznīcai. Apbalvojuma devīze „... ar uzticību tu visu esi darījis” /3.Jāņa 1:5/

Kopš apbalvojuma iedibināšanas 2005.gadā, ir pasniegts 131 apbalvojums.

Baznīcas apbalvojuma domē ir pa vienam pārstāvim no katras diecēzes: bīskaps Einārs Alpe (Daugavpils diecēze), prāvests Dzintars Laugalis (Rīgas arhidiecēze), prāvests Ainārs Jaunskalže (Liepājas diecēze), Garīgā personāla un draudžu daļas administratore evaņģēliste Indra Evamois un arhibīskaps Jānis Vanags, kurš ir Baznīcas apbalvojuma domes priekšsēdētājs.

Baznīcas apbalvojuma dome savā darbā vadās pēc Baznīcas apbalvojuma „Uzticības vairogs” domes nolikuma.

Māra Jensone
Baznīcas apbalvojuma domes sekretāre