Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=par_notiekoso&fu=read&id=2045

Jēzus baznīca gatavojas vērienīgiem remontdarbiem

Redaktors
2016.12.05 13:33

Rīgas evaņģēliski luteriskā Jēzus draudze pateicas Dievam un paziņo, ka LR Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ir apstiprinājusi projektu "Energoefektivitātes paaugstināšana baznīcas ēkā".

Rīgas iedzīvotājiem pēc projekta realizācijas būs vēl viens sakopts, restaurēts un nosiltināts dievnams pilsētas centrā. Baznīcas ēkā notiek aktīva draudzes dzīve un bieži publiski pasākumi. Projekta mērķis ir valsts nozīmes arhitektūras pieminekļa - Rīgas Jēzus evaņģēliski luteriskās draudzes ēkas - energoefektivitātes uzlabošana. Projekta laikā tiks īstenoti šādi pasākumi: ēkas bēniņu pārseguma un kupola siltināšana; iekšējā apgaismojuma nomaiņa uz LED tipa apgaismojumu; logu un durvju renovācija un blīvēšana; esošās apkures sistēmas nomaiņa; jauna pirolīzes biomasas apkures katla uzstādīšana.



Līdzfinansējumu projektam piešķir no Emisiju kvotu izsolīšanas instrumenta (EKII), kas ir LR valsts budžeta programma ar mērķi veicināt globālo klimatu pārmaiņu novēršanu, pielāgošanos klimata pārmaiņu radītajām sekām un sekmēt siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanu.