Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=par_notiekoso&fu=read&id=1966

Sākti darbi pie Liepājas Sv.Trīsvienības katedrāles ērģeļu restaurācijas

Redaktors
2016.06.01 23:13

Liepājas Sv.Trīsvienības katedrālē notiek ērģeļu restaurācijas darbi pie “Hauptwerka” daļas pulpetēm, vējlādēm, stabulēm un šperventiļiem. Darbus veic SIA “Ērģeļu darbnīca,” restaurātors Alvis Melbārdis. Plānots, ka ērģeļu restaurācija ilgs līdz š.g. jūnija beigām, ērģeļmūzikas koncerti atsāksies jūlijā.

Liepājas Svētās Trīsvienības katedrāles nacionālās nozīmes mākslas pieminekļa – ērģeļu restaurācijas sadaļai “Hauptwerka” pulpešu atjaunošanai līdzekļi piešķirti no LR pamatbudžeta līdzekļiem “Dotācijas reliģiskajām organizācijām, biedrībām un nodibinājumiem.” Starp LR Tieslietu ministriju un nodibinājumu“ Liepājas Svētās Trīsvienības baznīcas atjaunošanas fonds” š.g. 9.martā tika noslēgts finansējuma piešķiršanas līgums par kopējo summu 12 375 EUR. Atjaunošanas fonds izsaka pateicību Saeimas deputātam Valdim Skujiņam par iniciatīvu finansējuma piesaistei šo darbu veikšanai.

Restaurācijas laikā instruments ir daļēji spēlējams, no četriem manuāliem viens  “Hauptwerka” ir neskanošs. Dievkalpojumos un prezentācijās ērģelnieki var muzicēt uz pārējiem trim manuāliem, taču ērģeļmūzikas koncertiem tas ir nepietiekoši, līdz ar to maijā un jūnijā ērģeļmūzikas koncerti netiek plānoti.

Restaurācijas darbu gaitā tiek veikta “Hauptwerka” “Trompešu” vējlāžu un stabuļu restaurācija, kā arī šperventiļu pārlīmēšana. Daļa darbu tiek veikti uz vietas katedrālē, bet daļa darbu, kā pulpešu pārlīmēšana notiek “Ērģeļu darbnīcā” Rīgā, restauratora Alvja Melbārža vadībā.

Informāciju sagatavoja:

Kristīne Liepa
Liepājas Svētās Trīsvienības baznīcas atjaunošanas fonds

Juridiskā adrese: Lielā iela 9, Liepāja, LV-3401
Reģ. Nr. 40008108234
Swedbanka, kods HABALV22
Ziedojumu konts: Konts LV91HABA0551015229804

e-pasts: trisvienibasfonds@inbox.lv


Ērģeles pēc "Hauptwerka" vējlāžu demontāžas.


Ērģeļu stabules pēc demontāžas