Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=par_notiekoso&fu=read&id=1892

Koncerts „Debesīs lūkojos”

Redaktors
2015.10.08 19:44

Rīgas Sv. Pāvila baznīcā 14.10.2015. 18:30

Trešdien, 14. oktobrī 18:30 klausītāji aicināti uz koncertu Rīgas Sv. Pāvila evaņģēliski luteriskajā baznīcā, kur skanēs komponistes Maijas Solovjovas skaņdarbi ērģelēm, saksofoniem un balsij.

Programma „Debesīs lūkojos” tapusi, iedvesmojoties no Aspazijas dzejas tēliem, un koncerta centrā būs 2015. gadā tapusi kompozīcija – dziesmu cikls balsij un ērģelēm ar izcilās autores vārdiem, kas veltīts dzejniecei 150. jubilejas gadā. Skaņdarbs tika pirmatskaņots Dubultu evaņģēliski luteriskajā baznīcā 23. augustā.

Ērģeļmūzikai ir nozīmīga vieta M. Solovjovas daiļradē. Tie ir gan skaņdarbi ērģelēm solo, gan kompozīcijas dažādiem instrumentiem un ērģelēm. Nozīmīgākie – veltījums VI Starptautiskajam ērģeļmūzikas festivālam „Vox Angelica”, skaņdarbs saksofonu kvartetam un ērģelēm „Debesu impresijas”, “Lūgšanas” ērģelēm un “Dzirdu pasauli. Redzu pasauli. Jūtu pasauli” alta saksofonam un ērģelēm – tiks izpildīti 14. oktobra koncertā.

Muzicēs ērģelniece, ikgadējā vasaras koncertu cikla „Ērģeļu vakari Kuskovā” (Maskava, Krievija) dibinātāja un mākslinieciskā vadītāja Jeļena Privalova-Epšteina, ansamblis “Voice of Instruments” un saksofonu kvartets, kura sastāvā Kristaps Vanags, Santa Bukovska, Daiga Solovjova un Roberts Martinovskis.

Māksliniekus atbalsta biedrība „Jaunās Kultūras māja” un SIA „Ineta Ance”.

Ieeja koncertā par ziedojumiem.

http://www.jaunaskulturasmaja.com/
https://www.facebook.com/konditorejaievina?ref=ts&fref=ts
http://www.pavilabaznica.lv/
http://www.voiceofinstr.com/

Koncerta afiša pieejama - šeit