Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=par_notiekoso&fu=read&id=1790

Pāru Bībeles čempionāts

Redaktors
2015.01.19 22:54

Bībeles draugu līga aicina piedalīties Pāru Bībeles čempionātā


Mīlestības svētkos, 2015. gada 14. februārī, BDL aicina Latvijas pārus piedalīties Pāru Bībeles čempionātā, kurš notiks Rīgas Vecās Sv. Ģertrūdes draudzes Lutera zālē. Pāru Bībeles čempionāts ir iespēja pavadīt aizraujošu, jautru un vērtīgu laiku, pārbaudot savas zināšanas par Pāvila vēstulēm, kas ir šī čempionāta tēma. Dažādu konfesiju kristieši tiksies, lai piepildītu vienotu redzējumu: “Kristiešiem ir jākļūst drošākiem par savām Bībeles zināšanām.”
 
Bībeles draugu līgas ideja par Bībeles čempionāta projekta uzsākšanu Latvijā apsvērta jau ilgāku laiku. Izvērtējot pasaules pieredzi, tika sperti atbildīgie soļi un 2014. gada 5. maijā, Rīgā, notika I Latvijas Bībeles čempionāts, savukārt tā paša gada 1. novembrī – II Latvijas Bībeles čempionāts. Projekts guva atsaucību gan no Latvijas draudzēm, organizācijām un brīvprātīgajiem, gan no labvēļiem, kas palīdzēja ar materiālo nodrošinājumu.

Kā turpinājums Bībeles čempionātu sērijai ir tematiskais Pāru Bībeles čempionāts, kurš norisināsies trijās kārtās. Pirmā kārta būs tests, kurā pārim jāparāda savas zināšanas par Pāvila vēstulēm, sniedzot atbildes uz 60 jautājumiem. Otrajā kārtā norisināsies viktorīna par pāra izvēlēto tēmu, savukārt trešajā kārtā uz ekrāna būs redzams pants no Pāvila vēstulēm un dalībnieku uzdevums būs atrast vietu Bībelē, kur šis pants atrodas. Starp uzdevumiem paredzēti atspirdzinājumi kā ķermenim tā garam – uzkodas, aktivitātes un muzikālā daļa.

Bībeles čempionāta idejas pamatā nav tukša lielība par savu varēšanu vai Bībeles zināšanām, bet gan Dieva pagodināšana caur Viņa vārdu, lasot un saklausot to. Dalībai čempionātā ir aicināts ikviens interesents, izņemot ordinētus garīdzniekus, kurus laipni gaidīsim kā komandu atbalstītājus.

Plašāka informācija un reģistrācija atrodama sadaļā "Nolikums", Facebook vietnes lapā – facebook.com/bibelescempionats, rakstot uz e-pastu lbc@bdl.lv vai zvanot Ingai Štrausei pa tālruni 25557301.