Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=baznicas_dienas&fu=read&id=1699

Izsludina pieteikšanos dalībai akcijā „Svētīgi ir dot!”

Redaktors
2014.05.07 00:26

Apustuļu darbu grāmatā Pāvils atgādina Kunga Jēzus vārdus, ko Viņš sacījis: „Svētīgāk ir dot nekā ņemt” (Apd.20:35). Baznīcas Dienu koordinācijas darba grupa un LELB Diakonijas centrs, gatavojoties 3.Baznīcas Dienām, izsludina pieteikšanos dalībai akcijā „Svētīgi ir dot!”.

Neskatoties uz to, ka vēl joprojām tik liela daļa Latvijas iedzīvotāju un arī mūsu draudžu locekļu ir spiesti daudz biežāk būt saņēmēju lomā, daudzās labdarības akcijas ir pierādījušas, ka Dievs mūsu Latvijas cilvēkus ir apveltījis ar dāsnām un līdzjūtīgām sirdīm, kas spēj dalīties ne tikai savā bagātībā, bet arī nabadzībā.

Sadarbībā ar Cēsu novada pašvaldības aģentūru “Sociālais dienests” ir apzinātas 50 Cēsu novada daudzbērnu un maznodrošinātās ģimenes, tāpēc vēlamies aicināt draudzes doties uz Baznīcas Dienām Cēsīs kā devējiem, kas, paši Kristus mīlestību un dāsnumu piedzīvojuši, grib to vairot un sniegt tālāk tiem, kam tas visvairāk nepieciešams. Tā ir brīnišķīga iespēja dalīties tajā, kas mums ir, un vairot prieku un mieru ģimenēs, kuras bieži vien nomāc rūpes par dienišķās maizes, apģērba, dažādu saimniecības piederumu trūkumu. Būsim priecīgi, ja 50 mūsu Baznīcas draudzes, ierodoties uz Baznīcas Dienām, būtu sagatavojušas dāvanu kādai konkrētai ģimenei, un savā dāvanu sainī ģimenēm būs ne vien praktiskas lietas, bet arī sniegs savu mīlestību, prieku, smaidu, vēsti par Dieva mīlestību un iepriecinās ar saviem talantiem, sniedzot priekšnesumus tajās stundās, kas Baznīcas dienu programmā būs atvēlētas ģimeņu apciemošanai.

Ir svarīgi atcerēties, ka tā mēs iepriecināsim ne tikai tās rokas un sirdis, kas mūsu dāvanas saņems, bet ielīksmosim arī paša Kunga sirdi, kas saka: „Jo es biju izsalcis, un jūs devāt man ēst; es biju izslāpis, un jūs devāt man dzert; es biju svešinieks un jūs mani uzņēmāt. Es biju kails, un jūs mani apģērbāt, es biju slims, un jūs mani apraudzījāt, es biju cietumā, un jūs nācāt pie manis. .. patiesi es jums saku: visu ko jūs esat darījuši vienam no šiem maniem vismazākajiem brāļiem, jūs esat man darījuši.” (Mt 25:35-36, 40b)

Aicinām draudzes, draudžu mazās grupas un ikkatru draudzes locekli, kas vēlas piedalīties akcijā „Svētīgi ir dot”, līdz 2.jūnijam atsaukties un sazināties ar akcijas koordinatori Ingu Lukjanoviču, kura sniegs sīkāku informāciju un dos iespēju izvēlēties ģimeni, kurai palīdzēt un informēs par katras ģimenes aktuālākajām vajadzībām.

Svētīgi ir dot! Patiesi, pat svētīgāk nekā ņemt!

Kontaktpersona: Inga Lukjanoviča, tālr. 26688762, e-pasts: baznicasdienas@lelb.lv

Baznīcas Dienu koordinācijas darba grupas vārdā
Oskars Smoļaks