Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=gramatas&fu=read&id=1527

Ielūgums uz Edgara Rumbas dzejas grāmatas atvēršanas svētkiem

Redaktors
2013.04.02 14:24

Profesora Roberta Feldmaņa fonds ielūdz uz mācītāja, profesora un dzejnieka Edgara Rumbas dzejas grāmtas "ES ŠODIEN MĀJĀS NEBŪŠU" atvēršanas svētkiem 13.aprīlī plkst.13:00 Kristus ev.-lut.baznīcā.

Profesora Roberta Feldmaņa atmiņu starpā nozīmīgākās bija par viņa universitātes profesoru un garīgo audzinātāju Edgaru Rumbu. Visnotaļ Rumbas dēļ notika arī Feldmaņa pievēršanās ārmisijai.

Profesors R.Feldmanis par savu skolotāju un garīgo tēvu Edgaru Rumbu savulaik teicis šādus vārdus: "Viņš bija Dieva gara pilns, un viss, ko viņš runāja, bija uguns un kvēle, un tajā pašā laikā Dieva patiesība. Viņš mācīja Svēto Rakstu nopietnību un patiesīgumu un lūgšanas nozīmīgumu. Viņš mums iemācīja vientiesīgu, sirsnīgu lūgšanu un pieķeršanos Jēzum Kristum, kas bija ne pārgudra vai samākslota, bet vienkārša un tajā pašā laikā nopietna un dziļa."1
Un: "Pie Edgara Rumbas saistīja viņa dzīvā, dziļā ticība, kas izpaudās viņa elokvencē, pārliecinoši, ar dziļu Svēto Rakstu izpratni to izteikt sarunā, sprediķī, lūgšanā, dzejā. Pretstats pret daždien piedzīvoto "runāšanu" un rituālo rutīnu bij ļoti liels."2

1  un 2 - citēts no http://www.robertsfeldmanis.lv/lv/?ct=publikacijas_par_rf&fu=a&id=9 

Edgara Rumbas dzejas krājumā "es šodien mājās nebūšu" apkopota dzeja, kas radusies agrā jaunībā, pārsvarā 20.gadsimta 20-to gadu 1.pusē.
Izlasē saglabāts paša autora dalījums trīs nodaļās – „Mīlestība”, „Cilvēks”, „Dievs”.
Inta Miezīte dzejas krājuma ievadā raksta: „Tieši šī vēl nezināmā, gan mākslinieciski, gan emocionāli spilgtā E.Rumbas personības daļa tiks nodota lasītājiem (..) Emocionalitāte, pārdzīvojuma spēks un patiesums, valodas muzikalitāte, dabiski veidotas atskaņas un ritma izjūta padara šo daļu ievērības cienīgu un uzrunā arī šodien.” 

E.Rumbas dzejas grāmatas "Es šodien mājās nebūšu" atvēršanas svētki notiks 13.aprīlī plkst.13:00 Kristus ev.lut. baznīcā, Mēnes ielā 1, Rīgā.

Papildus informācija: tālr. 26268896 (Prof.R.Feldmaņa fonds), 26878933 (Dzintra), 29243697 (Agris), e-pasts: feldmanafonds@gmail.com

Rumbas plakats


Plakātu lejuplādēt šeit>.