Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=gramatas&fu=read&id=1445

Baltvācu mācītāja Herberta Girgenzona grāmatas “Mārtiņa Lutera katehisma izklāsts” atklāšanas svētki

Redaktors
2012.10.22 12:48

Luterisma Mantojuma Fonds kopā ar Girgenzonu dzimtu aicina interesentus piedalīties grāmatas “Mārtiņa Lutera katehisma izklāsts” atklāšanas svētkos, kuri notiks Reformācijas svētku dienā, 31. oktobrī, plkst. 18:00. Rīgas Sv. Pētera baznīcā.

Herberta Girgenzona (1887–1963) nodarbošanās ar Mārtiņa Lutera Mazo katehismu izrietēja no pieredzes, kas bija gūta viņa dzīves trauksmainajā laikā. Ar katehisma palīdzību viņš formulēja ticību, kas viņam deva spēku laikā, kad apkārtējā pasaulē notika dramatiskas pārmaiņas (divi “pasaules kari”).

Lasot grāmatu “Mārtiņa Lutera katehisma izklāsts”, lasītājam ir lieliska iespēja no jauna ieraudzīt M. Lutera katehisma saturu ar cilvēka acīm, kurš personīgi ir izgājis cauri divām lielākajām 20. gs. Eiropas traģēdijām. Katehisms runā tikai par to, kas ir “nepieciešams pestīšanai”. Viss pārējais, kas ir tikai kādi papildinājumi vai pielikumi pie kristīgās ticības, dzīves grūtākajos un traģiskākajos brīžos ir ar salmu vērtību. Tikai tas, kas ir “nepieciešams pestīšanai”, ir ar dimanta vērtību. Šo cieto ticības kodolu H. Girgenzons tad arī vēlas atklāt un nodot lasītājiem savā grāmatā.

Grāmatas atklāšanas svētkos piedalīsies gandrīz 20 Girgenzonu dzimtas pārstāvju. Būs uzrunas gan par pašu autoru, gan par grāmatu, gan par katehisma nozīmīgumu šodien. Klausīsimies muzikālos priekšnesumos un dzersim tēju!

Gaidīsim ciemos!
Luterisma mantojuma fonds
mob. 200 896 02 (Juris Uļģis)
fonds@lmf.lv; www.lmf.lv

Girgenzona gramata