Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=1289

Kristīgs jauniešu mūzikas festivāls – pirmoreiz Baltijā

Redaktors
2012.01.24 12:44

Šovasar, 9. jūnijā „Arēnā Rīga” notiks Baltijas Jauniešu festivāls, kuru rīko Billija Grehema Evaņģēliskā asociācija (BGEA) sadarbībā ar Baltijas valstu baznīcām. Baltijas Jauniešu festivāla mērķis ir aizsniegt tūkstošiem Latvijas, Lietuvas un Igaunijas jauniešu ar Evaņģēlija vēsti jauniešu mūzikas koncerta ietvaros.

 

Daudziem vēl atmiņā ir Cerības festivāls, kas notika Rīgā 2010.gada nogalē. Pateicoties plašajai sabiedrības atsaucībai festivālos Rīgā, Tallinā un Viļņā, Billija Grehema Evaņģelizācijas asociācija ir nolēmusi šo svētīgo misijas darbu Baltijā turpināt. Šoreiz – lai ar Evaņģēlija vēsti Vārdā un mūzikā aizsniegtu jauniešus, no kuriem arī būs atkarīga Latvijas nākotne.

BGEA asociācijai ir plaša pieredze jauniešu festivālu rīkošanā ASV un Kanādā, bet festivāls Rīgā būs pirmais BGEA rīkotais jauniešu mūzikas festivāls Eiropā. Tomēr šis nav tikai mūzikas festivāls, bet iespēja vienoties visai Latvijas kristīgajai sabiedrībai, lai aizsniegtu un uzrunātu jauniešus viņiem saprotamā mūzikas valodā.

Festivālā piedalīsies gan pasaulslavenas kristīgās mūzikas grupas un izpildītāji, gan Baltijas valstīs pazīstami mūziķi. Tāpat kā 2010. gadā, festivāls notiks „Arēna Rīga” hallē, un klātesošos jauniešus uzrunās sludinātājs Frenklins Grehems.

„Baltijas Jauniešu festivāls dos draudzēm vērtīgu iespēju ar Evaņģēlija vēsti aizsniegt jauniešus no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, tāpēc ikviena draudze Latvijā ir aicināta iesaistīties šajā aizraujošajā un neatliekamajā izaicinājumā – vest pie Kristus mūsdienu jauniešus.”, informē Baltijas Jauniešu festivāla izpildkomitejas priekšsēdētājs, LBDS bīskaps Pēteris Sproģis.

Lai iepazīstinātu ar šovasar gaidāmo Baltijas Jauniešu festivālu, 11. februārī plkst. 11.00 centrā „Labā Vēsts” Rīgā, Ūnijas ielā 99 notiks pirmais informatīvais seminārs draudzēm.

Uz semināru tiek aicināti 3 pārstāvji no katras draudzes: mācītājs, jauniešu vadītājs un grupu rezervācijas koordinators.

Mācītāji uz semināru tiek aicināti kā savu draudžu vadītāji, kam rūp savas draudzes izaugsme un jaunu cilvēku piesaistīšana draudzei. Draudžu jauniešu vadītāji vislabāk pārzina savas draudzes jauniešus un misijas iespējas pie jauniešiem ārpus draudzes, tādēļ viņu klātbūtne un iesaistīšanās festivāla darbībā ir ļoti būtiska. Savukārt atbildīgie par grupu rezervāciju savlaicīgi rūpēsies, lai visiem aicinātajiem jauniešiem tiktu rezervētas vietas Arēnā Rīga, kā arī vadīs pārrunas ar transporta kompānijām, lai organizētu braucienu uz festivālu.

Par savu dalību seminārā jāapstiprina, rakstot uz e-pastu: churchlife@byf2012.lv , norādot semināra dalībnieku vārdu, uzvārdu, tālruņa numuru un e-pastu.

Ja draudze nevar apmaksāt ceļa izdevumus uz semināru, tad Baltijas Jauniešu festivāla komiteja segs šos izdevumus.

Uzziņām: tālr. 27767088.