Ziņu arhīvs
< Augusts 2008 >
p o t c p s s
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
2024. gada 24. aprīlis
Vārda dienas: Visvaldis, Ritvaldis, Nameda

"Talsu Vēstis": Ēka Baznīckalnā iegūst jaunu veidolu

Baznīckalnā Talsos vairākus mēnešus aktīvi notiek būvdarbi. Laikraksts "Talsu Vēstis", atsaucoties uz draudzes pārstāvju sniegto informāciju, informē, ka šajā Talsu draudzes īpašumā plānots izveidot kristīgu bērnu un ģimeņu centru.

Tur jau vēsturiski darbojusies Svētdienas skola. Pēc rekonstrukcijas, ko veic SIA «ALTA-Talsi», ēku plānots izmantot daudz plašāk — arī turpmāk tajā notiks Svētdienas skolas nodarbības, kurās bērni varēs iegūt zināšanas par Dievu, bet darba dienās šo ēku izmantos bērnu un ģimeņu attīstības centrs «Brīnumiņš», kas jau piecus gadus piedāvā daudzveidīgas aktivitātes ģimenēm, kurās vēl tikai gaidāms bērniņš vai kurās mazuļi jau ir nākuši pasaulē. Bēbīšu skoliņas darbība ar katru gadu paplašinās, nu jau strādājot ar bērniem līdz pat sešu gadu vecumam. 

Centra vadītāja Agnese Kviese īpaši aicina uz sadarbību ģimenes, kurās ir bērni ar īpašām vajadzībām, jo skolotājas ir apguvušas un turpina apgūt daudz zināšanu, lai varētu palīdzēt arī viņiem. Interesants jaunums «Brīnumiņa» darbā būs bērnu sagatavošana skolas gaitām — gan emocionāla, gan ar nepieciešamo prasmju attīstīšanu. Iespējams, nākotnē «Brīnumiņš» piedāvās īslaicīgus bērnu pieskatīšanas pakalpojumus un auklīšu apmācības. Arī Svētdienas skolas vadītāja Līksma Sokolova ir iecerējusi, ka ar bērniem varētu strādāt kādā no darba dienu vakariem, piemēram, veidojot kristīgu teātra pulciņu.

Draudzes mācītājs Māris Ludviks uzsver, ka jaunā ēka nav domāta tikai draudzes cilvēkiem. «Draudze aizvien bijusi atvērta jebkuram. Liela daļa Svētdienas skolas bērnu vienmēr nākuši no pilsētas, no ģimenēm, kurās vecāki diemžēl baznīcu neapmeklē. Ja cilvēku priekšstati ir citādāki, tad vainīga ir neizpratne par to, kas ir baznīca. Draudzes vienmēr ir centušās darboties pilsētai, draudzēm ir sava vieta un loma sabiedrībā. Tās nav svešķermeņi, kas dara ko sliktu, bet gan kaut kas organisks un palīdzošs. To pierāda mūsu dibinātā sieviešu un bērnu krīžu centra veikums. Sākumā bija rezervēta attieksme, bet drīz kļuva acīmredzami, kāda ir šīs iestādes nozīme. Arī bērnu un ģimeņu attīstības centrs «Brīnumiņš» vieno ģimenes no visas pilsētas. Jaunā ēka būs atvērta ikvienam. Jautājums ir — cik daudz cilvēku izmanto viņiem piedāvātās iespējas?» 

Draudzes priekšnieks Ainārs Lūks priecājas, ka vienlaikus tiek atjaunots kāds vaibsts pilsētas vēsturiskajā centrā.

Lai varētu atjaunot šo ēku, draudze vēl pirms ekonomiskās krīzes pārdeva īpašumus, kurus savā darbībā nevarēja izmantot. Izmaiņas valsts ekonomiskajā situācijā ir sadārdzinājušas plānotās izmaksas, tāpēc, lai godam pabeigtu ēkas restaurāciju, ir nepieciešami vēl 30 tūkstoši latu.

Ikviens, kurš ir gatavs finansiāli palīdzēt, aicināts pārskaitīt naudu uz draudzes kontu (tā numurs: LV90 HABA 0001 40J0 5902 4, reģistrācijas numurs: 90000158541). Kopīgiem spēkiem gādāsim, lai pirmajā Adventes svētdienā bērnu un ģimeņu centrs piedzīvotu atklāšanas svētkus!

Attēlā: Topošais bērnu un ģimeņu centrs jau sāk iegūt konkrētas aprises. Autores foto.

Elīna Mierkalne ("Talsu Vēstis")


Ziņa publicēta 2008.08.26 09:19.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »