Ziņu arhīvs
< Augusts 2008 >
p o t c p s s
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
2024. gada 24. aprīlis
Vārda dienas: Visvaldis, Ritvaldis, Nameda

Madlienas draudzē viesojas vācu jaunieši

Madliena uz nedēļu ir kļuvusi par mājvietu jauniešu grupai no Saksijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas, kas tur ieradusies, lai kopā ar Madlienas evaņģēliski luterisko draudzi baudītu sadraudzību, piedalītos kopīgās aktivitātēs un iepazītu tuvāk Dievu un Bībeli.

Šāda veida sadraudzības nometnes Madlienā notiek jau sešpadsmito gadu, tās organizatore ir Saksijas Baznīcas Leipcigas jauniešu darba koordinatore Mariona Kunce sadarbībā ar Madlienas draudzes pārstāvjiem.

Kā informē Madlienas ev.-lut. draudzes priekšniece Rasma Vērpēja, 16 vācu jaunieši Madlienā ieradās pagājušo ceturtdien, 14. augustā, pēc vairāku dienu viesošanās Sabilē un Sabiles evaņģēliski luteriskajā draudzē un tur paliks līdz ceturtdienai, 21. augustam.

Madlienā nedēļas garumā katru rītu un vakaru baznīcā notiek kopīgi svētbrīži. Nometnes programmā ir arī Bībeles studijas, ko vada kāds no jauniešiem vai draudzes mācītājs, un dažādi sadraudzības pasākumi. Vācu jaunieši kopā locekļiem dosies arī ekskursijās pa tuvējo apkārtni - uz Ikšķili, Svētā Meinarda salu, Krusta kalnu Ķegumā un Lielvārdi.

Šajās nometnēs jaunieši aktīvi piedalās arī darbos pie baznīcas ēkas. Kopīgiem spēkiem tiek sakopta baznīcas apkārtne un atjaunots malkas šķūnītis. Agrākos gados jaunieši ir palīdzējuši draudzes cilvēkiem remontēt dzīvokļus, veikt dažādus tehniskus darbiņus.

Par tradīciju šajās nometnēs ir kļuvis “Zirņu vakars” lauku sētā ar pelēko zirņu ēšanu un lauku sētas darbu un labumu iepazīšanu, kā arī vācu un Madlienas jauniešu kopīgi sagatavots koncerts Madlienas veco ļaužu pansionātā.

Jaunieši no Vācijas dzīvo madlieniešu ģimenēs, kurās ciemiņi tiek laipni uzņemti un var gan labāk iepazīt gan vietējos ļaudis, gan viņu sadzīves situāciju.

Attēlā: Madlienā rīkoto latviešu un vācu jauniešu sadraudzības nometņu logo („Glaube entfacht” tulkojumā no vācu valodas „ticībai aizdedz”)

 

Ziņa publicēta 2008.08.18 14:33.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »