Ziņu arhīvs
< Augusts 2008 >
p o t c p s s
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
2024. gada 19. aprīlis
Vārda dienas: Vēsma, Fanija

Jauns bīskaps topošajai Vācijas Ziemeļu Baznīcai

Mazās Vācijas ziemeļu pilsētiņas Šlēsvigas lielajā, senajā Domā ar greznu kokgriezuma altāri no 16.gs., š.g. 12.jūlijā notika Ziemeļelbas Baznīcas sinode ar vienu darba kārtības punktu: bīskapa vēlēšanas ZELB ziemeļu diecēzē.

Tuvāko gadu laikā Ziemeļelbas un Meklenburgas-Priekšpomerānijas Baznīcas nolēmušas apvienoties kopīgā Ziemeļu Baznīcā. Tātad jaunievēlētais bīskaps ar laiku kļūs par šīs jaunās baznīcas Ziemeļu diecēzes bīskapu.

Nominācijas komisija, kuras priekšsēde bija ZELB bīskape Jepsena, bija izvirzījusi divus kandidātus: prāvestu Gerhardu Ulrihu un prāvestu Horstu Gorski, kura izteikumi šī gada Lielās Piektdienas sprediķī par to, ka Kristus nāve nav bijusi nepieciešama cilvēku pestīšanai, izraisīja citu vācu teologu iebildumus. Tā kā prāvests Gorskis jau ilgus gadus ir Ziemeļelbas Baznīcas Teoloģijas komisijas vadītājs, tad šāds izteikums liekas īpaši neparasts.

Katrs pretendents uzrunāja sinodi, visai asprātīgi, tomēr reizē skaidri rādot savu nostāju un nodomus par kalpošanu Baznīcai, ja tiktu ievēlēts. Prāvesta Gorska, kurš atklāti deklarējis savu homoseksualitāti, asprātīgo runu bieži pārtrauca aplausi. Par jauno bīskapu tomēr ar nelielu balsu pārsvaru tika ievēlēts Gerhards Ulrichs, kura sieva un četri dēli bija apsveicēju un apsveicamo vidū.

Jaunievēlētais bīskaps Ulrichs, kurš ir aktīvi iesaistījies abu Baznīcu apvienošanās procesā, minēja jomas, kas viņam liekas svarīgas: sprediķis, liturģija, garīgums, cilvēku piesaiste Baznīcas dzīvei. Veicināt izglītību, palīdzēt mācītājiem dedzīgi kalpot, sargāt mācītājus no izdegšanas. Strādāt saskaņoti.

Bīskaps – tas ir tas, kurš uztver, kurš iet pa priekšu, veido, bet ņem arī citus sev līdz.

Taču vissvarīgākais, teica bīskaps Ulrichs: Kristus ir Stūrakmens.

Rita Brūvere, LELB Ārlietu komisijas vadītāja 

 

Ziņa publicēta 2008.08.11 16:06.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »