Ziņu arhīvs
< Augusts 2008 >
p o t c p s s
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
2024. gada 29. marts
Vārda dienas: Aldonis, Agija

DIENAS LOZUNGS

Jo Dievs tā pasauli mīlēja, ka deva Savu Vienpiedzimušo Dēlu, lai ikviens,
kas Viņam tic, nepazustu, bet tam būtu mūžīgā dzīvība.
Jņ 3:16

Pasha – Lielā piektdiena

Hoz 6:1–6; 2Moz 12:1–13; Jņ 18:1–19:42
Ps 22; Jes 52:13–53:12; Ebr 10:16–25 vai Ebr 4:14–16, 5:7–9; Jņ 18:1–19:42

Krāsa: melna vai purpursarkana

Un to vietu, kur Dievs ar viņu bija runājis, Jēkabs nosauca vārdā Bētele – Dieva nams.
1Moz 35:15

Bet centurions un tie, kas kopā ar viņu sargāja Jēzu, redzēdami zemestrīci un visu, kas notiek, ļoti sabijās
un teica: "Patiesi šis bija Dieva Dēls!"
Mt 27:54

Rdz 3:1–9, 19–33
1Pēt 1:10–20
Jn 13:36–38

lasīt vairāk >

LELB uzsāk mācītāju rekolekciju un atpūtas centra izveidi

Šonedēļ sāksies būvniecība Mazirbes mācītājmuižā, kur paredzēts izveidot Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas (LELB) Mācītāju rekolekciju centru. Pirmās kārtas darbi paredz mācītājmuižas jumta nomaiņu, pagrabstāva un pirmā stāva rekonstrukciju. Projekts iecerēts, lai atbalstītu un stiprinātu LELB garīdznieku kalpošanu, kā arī sniegtu iespēju saņemt pastorālu aprūpi.

"Mēs esam domājuši kā varētu svētīgi izmantot visu apkārtni. Rekolekcijas nav tikai sēdēšana telpā, bet arī pastaigas - kā šeit varētu veidot centru, tas ir ļoti būtisks jautājums," uzskata arhitekte Helēna Dekante, kuras vadībā tika izstrādāts tehniskais projekts.

Atpūtas centru Kurzemes piekrastē varēs izmantot gan individuālām mācītāju rekolekcijām, gan mācītāju un viņu ģimeņu kopējai atpūtai. Tas būs pieejams arī citu draudžu locekļiem.

"Mazirbes rekolekciju centra tapšanas mērķis ir radīt vietu, kas piemērota mācītāju individuālai rehabilitācijai, kā arī mācītāju ģimenēm. Mums ir nepieciešama vieta, kas būtu mācītājiem vienkārši un viegli pieejama, lai kvalitatīvi pabūtu vienatnē, vai arī kopā ar ģimeni, lai varētu garīgi atjaunoties. Dzīvojam laikā, kad ir tik daudz iespēju mācītāja kalpošanai, bet arī riski pārvērtēt savas spējas. Tāpēc ir jāievēro personīgu, vienatnes, klusuma, lūgšanu laiku, lai kalpošana ir ilglaicīga. Līdzīgas vajadzības ir arī citās kalpošanās, piemēram, kapelāna vai diakonijas kalpošana. Jāraugās, ka, nemitīgi palīdzot citiem, paši netopam "izdeguši" vai sekli. Tāpēc ir jāievēro noteiktas garīgas disciplīnas, un tam vajag arī piemērotu vietu. Mazirbes mācītājmuiža ir šai vajadzībai piemērota vieta", ir pārliecināts LELB Mācītāju garīgās aprūpes komisijas vadītājs Gints Kronbergs.

"Projektā paredzēts rekonstruēt mācītājmuižu par rekolekciju centru, labiekārtot teritoriju, kā arī uzbūvēt trīs koka vasaras mājas mācītāju un viņu ģimeņu atpūtai. Centrā paredzētas arī telpas Mazirbes draudzes vajadzībām, kuras tiks izremontētas visupirms. Kaut arī darbi nupat ir sākušies, pirmās kārtas nodošana paredzēta jau šī gada beigās," informē Edgars Bukavs, SIA "PASTORĀTS" tehniskais direktors. LELB Baznīcas īpašumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA "PASTORĀTS" ir nodrošinājis projekta izstrādi un organizēs arī rekonstrukcijas darbus mācītājmuižā.

Mācītāju rekolekciju centra projektu Mazirbē realizē LELB Virsvalde sadarbībā ar LELB SIA "PASTORĀTS" un Mazirbes draudzi, projektā ar savu atbalstu piedalās arī LELB sadarbības partneri Vācijā - Saksijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas Mācītāju atbalsta fonds (SOLIDARKASSE DER SÄCHSISHEN PFARRERVERTRETUNG E.V.). Mazirbes evaņģēliski luteriskā draudze iznomā LELB savu zemes īpašumu un ēkas, savukārt Baznīca ilgtermiņā ir paredzējusi ieguldīt ievērojamus līdzekļus gan pašā īpašumā, gan projekta realizācijā.

Jau šobrīd vairākas LELB draudzes savas mācītājmuižas izmanto gan kā draudzes namus, gan arī kā telpas viesu izmitināšanai vai semināru un nometņu organizēšanai. Šādas mācītājmuižas ir Āraišos, Talsos, Rāmavā, Burtniekos un citur Latvijā. Plānots, ka ievērojamu daļu no luterāņu mācītājmuižām LELB sadarbībā ar draudzēm atjaunos, lai vēsturiskās muižas no jauna izveidotu par garīgiem un kultūras centriem vietējās sabiedrībās.


Ivars Kupcis, LELB Sabiedrisko attiecību komisijas vadītājs

 


Ziņa publicēta 2008.08.07 12:34.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »