Ziņu arhīvs
< Jūnijs 2008 >
p o t c p s s
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
2024. gada 25. aprīlis
Vārda dienas: Līksma, Bārbala

Izdots Bībelei veltīts rakstu krājums

"Tulkojums – kultūrvēsturisks notikums. Bībeles tulkojumi: teorija, vēsture, mūsdienu prakse" – tāds nosaukums dots Valsts valodas komisijas Rakstu 4. sējumam, kurā apkopoti materiāli no divām zinātniskajām konferencēm: 2007. gada 6. un 7. decembrī notikušās konferences "Tulkojums kā kultūrvēsturisks notikums" un no semināra "Somija, Igaunija un Latvija – Reformācija un rakstu valoda" 2007. gada 15. oktobrī.

Māris Baltiņš, Valsts valodas komisijas Tulkošanas un terminoloģijas centra direktors: "Šī grāmata tapusi kā atbalsts citai grāmatai. Tās sākums bija 2005. gada aprīlī, kad Valsts valodas komisijā ieradās Bībeles biedrības pārstāvji, lai iepazīstinātu ar nesen tapušo Jaunās Derības jauno tulkojumu. Mums padomā ir vēl viena konference – par Vecās Derības tulkojumu, un, cerams, konferencei sekos arī jauns Rakstu krājums."

Valdis Tēraudkalns, Latvijas Bībeles biedrības vadītājs: "Šodienas notikums ir svētki, jo tas risinās zem jaunā Bībeles tulkojuma zīmes. Cerams, ka šis krājums mudinās arī citus pētniekus dziļāk pētīt Bībeles tulkojumus un tapšanu. Vērtīgi ir tas, ka krājuma tapšanā piedalījās pārstāvji no dažādām Latvijas augstskolām – Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes, Latvijas Vēstures institūta (Latvijas Universitāte), Rēzeknes Augstskolas, Lutera akadēmijas, Kristīgās vadības koledžas u.c."

Andrejs Veisbergs, Valsts valodas komisijas priekšsēdētājs: "Tulkojums ir tā laika valodas piemineklis. Teksti, tai skaitā arī Bībeles teksti ir latviešu valodas attīstības spogulis."

Krājumā apkopoti 16 referāti, kas veltīti dažādām, ar Bībeles tulkojumu saistītām tēmām. Kā, piemēram, "Garīgās literatūras izdevumi lībiešu valodā", "Kultūras kontaktu nozīme Bībeles teksta tulkojumos", "Bībeles valodas stilistika no Manceļa līdz mūsdienu tulkojumam".


Ingrīda Briede

Attēlā: Māris Baltiņš, Valsts valodas komisijas Tulkošanas un termonoloģijas centra direktors iepazīstina klātesošos ar rakstu krājumu "Tulkojums – kultūrvēsturisks notikums". Foto: Ingrīda Briede

 


Ziņa publicēta 2008.06.26 14:45.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »