Ziņu arhīvs
< Jūnijs 2008 >
p o t c p s s
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
2024. gada 29. marts
Vārda dienas: Aldonis, Agija

DIENAS LOZUNGS

Jo Dievs tā pasauli mīlēja, ka deva Savu Vienpiedzimušo Dēlu, lai ikviens,
kas Viņam tic, nepazustu, bet tam būtu mūžīgā dzīvība.
Jņ 3:16

Pasha – Lielā piektdiena

Hoz 6:1–6; 2Moz 12:1–13; Jņ 18:1–19:42
Ps 22; Jes 52:13–53:12; Ebr 10:16–25 vai Ebr 4:14–16, 5:7–9; Jņ 18:1–19:42

Krāsa: melna vai purpursarkana

Un to vietu, kur Dievs ar viņu bija runājis, Jēkabs nosauca vārdā Bētele – Dieva nams.
1Moz 35:15

Bet centurions un tie, kas kopā ar viņu sargāja Jēzu, redzēdami zemestrīci un visu, kas notiek, ļoti sabijās
un teica: "Patiesi šis bija Dieva Dēls!"
Mt 27:54

Rdz 3:1–9, 19–33
1Pēt 1:10–20
Jn 13:36–38

lasīt vairāk >

Neuzticieties pasaules gudrībai, bet Bībelei

Tas bija viens no pamatprincipiem, kurus Latvijas mācītājiem tālākizglītības ietvaros un Sv. Gregora skolas audzēkņiem lekcijās un semināros par Kristīgo vadību mācīja Berijs Voss – Ticības dzīves centra (FaitLife Ministries) prezidents.

Viņa vadītās nodarbības lika vēlreiz nopietni pārdomāt, kāpēc Bībelē uzsvērta mācība: "Nepalieciet nevienam neko parādā!" (Rom.13:8)  un aizliegta augļošana – naudas aizdošana uz procentiem. Mūsdienu pasaule vilina un piedāvā, iesaka un veicina: "Dzīvo uz parāda!" Tomēr kristietim nevajadzētu iekrist šajos valgos, mācīja Berijs Voss, īpaši jau nu tiem, kuri Baznīcā un draudzē ieņem vadošas pozīcijas.

Ņemot kredītus, cilvēks kļūst par kredītsaistību vergu un nav vairs brīvs kalpot Dievam. Šo bībelisko patiesību Berijs ir apguvis visu mūžu, dzīvojot nopietnu kristīgu dzīvi, un pārliecinājies par to arī laicīgā darba praksē – vairāk nekā 20 gadus strādājot par biznesa menedžmenta konsultantu ļoti augstos līmeņos. Tomēr arī tad viņi abi ar sievu apzināti izšķīrās neņemt kredītus un dzīvot bez parādiem. Šo un daudz citu teorētisku un praktisku pamācību Berija Vosa semināru dalībnieki varēja smelties no viņa lekcijām, pieredzes stāstiem un piemēriem no Berija apkopotiem citu kristīgās vadības jomas speciālistu darbiem.

Berija Vosa sirds deg par misijas darbu un kristiešu izglītošanu kristīgās vadības jomā. Tas ir aicinājums, ko viņa sirdī ir licis Dievs, un lai atsauktos tam pilnā mērā, 2001. gadā Berijs kopā ar savu sievu Kimu un vēl dažiem domubiedriem nodibināja Ticības dzīves centru (FaitLife Ministries). Šī centra mērķis ir iedrošināt, apmācīt un sagatavot kristiešus draudzes darba un tā nozaru vadīšanai visur pasaulē, īpašu uzmanību pievēršot misijas un evaņģelizācijas darbam.

Pirms šī centra dibināšanas jau kopš 1996. gada Berijs Voss bija piedalījies Baznīcas vadītāju apmācībā misijas zemēs, paralēli vairāk nekā 20 gadus strādājot biznesa menedžmentā. Kad viņš kopā ar savu sievu Kimu Staru–Vosu, kura jau vairakkārt ir apmācījusi svētdienas skolu skolotājus Latvijā, nodibināja Ticības dzīves centru, viņi abi atstāja savus labi apmaksātos darbus ASV biznesa pasaulē, lai pilnībā kalpotu Dievam. Arī tad, kad viņi abi vēl strādāja biznesā, Vosi aktīvi iesaistījās savas draudzes dzīvē un pildīja dažādus pienākumus. Berijs ir bijis draudzes padomes loceklis, draudzes priekšnieks, savukārt Kima vadījusi darbu ar bērniem.

Ticības dzīves centrs organizē un vada kristīgās vadības seminārus Bībeles skolu studentiem, mācītājiem, jaunatnes, bērnu un pieaugušo kristīgā darba vadīšanai. Centrs arī gatavo mācību materiālus un programmas, kā arī organizē īslaika misijas un evaņģelizācijas pasākumus. Pašlaik Ticības dzīves centrs regulāri un aktīvi darbojas Filipīnās, Kenijā, Kazahijā un arī Latvijā. Uz Latviju Beriju atveda LELB Misijas komisijas vadītāja Ojāra Freimaņa uzaicinājums, jo viņi bija iepazinušie tad, kad Ojārs mācījās Amerikā.

Lekcijas, semināri un praktiskās nodarbības visas trīs dienas no 21. līdz 23. maijam notika, balstoties uz Berija paša sarakstītu un veidotu rokas grāmatu, viņa izstrādātiem vingrinājumiem un praktiskajiem uzdevumiem. Daudz kas no šī mācību materiāla ir jau iztulkots, daļa vēl ir tikai tulkošanas procesā, bet semināru dalībnieki ieguva daudz teorētisku un praktisku padomu, kā būt par vadītāju kristīgās Baznīcas un draudzes kalpošanā pasaulē.

Liekas, ka ne mazāk par Berija mācīto un stāstīto, cilvēkus ietekmē viņa personība. Pie viņa pilnā mērā var redzēt, kā praksē izpaužas vadība, kura veidota pēc Kristus modeļa un ko nozīmē mums labi pazīstamais, bet latviski grūti tulkojamai jēdziens "man of integrity" – harmonisks, uzticams, godīgs un godprātīgs, cilvēks. Berijs arī mācīja, ka būtībā nemaz nav tik sarežģīti būt kristietim, kurā citi atpazīs Kristus līdzību. Vajag tikai sacīt to, ko domā, un darīt to, ko saki.

Berijs arī vairākkārt uzsvēra, ka, apmācot draudžu vadītājus, viņam ļoti noder tās zināšanas, ko viņš mācījies un izmantojis, strādājot biznesā. Tomēr atkal un atkal viņš uzsvēra: "Neuzticieties pasaules gudrībai," īpaši finansu un dzīvesveida lietās. Par īpaši nesaprātīgu Berijs atzina dzīvošanu pāri saviem līdzekļiem un kredītu ņemšanu. Viņš sacīja, ka tie ir sātana meli, kas mūs mudina tērēt vairāk nekā mēs spējam nopelnīt, mudina nevis krāt, bet aizņemties.

Tāpat viņš mudināja īpaši jaunos cilvēkus neiekrist reklāmas valgos, kas mudina pirkt arvien vairāk, arvien lielākos apmēros un arvien jauna veida preces. Berijs mācīja uz visām lietām paskatīties no Dieva Vārda viedokļa un savu dzīvi pakārtot tam, kā Kristus mūs ir mācījis dzīvot.

"Neuzticieties pasaules gudrībai, bet Bībelei," sacīja Berijs, "un tad jūs dzīvei būs jēga un piepildījums."


Sandra Gintere

Attēlā: Berijs Voss aicināja jauniešus neiekrist reklāmas valgos, kas mudina pirkt arvien vairāk un arvien lielākos apmēros. Foto: no Sandras Ginteres personīgā arhīva


Ziņa publicēta 2008.06.11 10:30.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »