Ziņu arhīvs
< Maijs 2008 >
p o t c p s s
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
2024. gada 25. aprīlis
Vārda dienas: Līksma, Bārbala

Nedēļa sākas ar dievpalīgu

Kopš Gaiķu luterāņu draudzē sācis strādāt mācītājs Uldis Gailītis, skolā ir citādas pirmdienas. No rīta skolēni un skolotāji sapulcējas aktu zālē, un viņus uzrunā mācītājs. Kāds Bībeles citāts, skaidrojums par to, lūgšana un svētības vēlējums. Pēc tam sākas ierastā darba nedēļa.

"Svētbrīži skolas gaisotni ietekmē, jo mācītājs uzrunā ļoti audzinošā veidā," – stāsta skolotāja Skaidrīte Alksne. Uz svētbrīžiem iet nav obligāti, tikai ir nosacījums, ka tā laikā nedrīkst trokšņot un traucēt. Sākumā šķitis, ka ne visi skolēni arī būs zālē, bet ar gadiem tā iegājies, ka pirmdienu rītos tur atrodas visa skola. Pat tad, ja mācītājs aizbraucis darba darīšanās, bērni tur ir apsēdušies.

"Svarīgi, ka mācītājs ne tikai citē Bībeli, bet arī saista to ar reālo dzīvi, atsaucas uz savu pieredzi. Viņš daudz runā par morāles jautājumiem," – saka skolas direktore Dzintra Allere. Skolotājai Alksnei patīk, ka lūgšanā piemin gan klātesošos, gan arī tos, kuri saslimuši vai devušies ceļā. Bērnos raisa līdzcietību.

Uldis Gailītis Gaiķu skolā arī māca kristīgo mācību. Šī stunda ir 1.–3. klašu skolēniem, kuru vecāki izvēlas kristīgo ētiku, savukārt 4.–5. klasei tā ir fakultatīvu veidā. Mācītājs saka: "Mans kalpošanas uzdevums ir pasludināt Vārdu, to arī daru. Skolēnu attieksme svētbrīžos mēdz būt dažāda, kā jau pusaudžiem, bet neatkarīgi no tā Dievs dara savu darbu un šī skola ir svētīta. Bērni kļūst labāki, saprot, kādas ir jāveido attiecības vienam ar otru. Aicinu padomāt, kā mums jādzīvo, lai labi justos gan skolēni, gan skolotāji. Lūdzam, lai diena, nedēļa iesākas un paiet ar Dieva palīgu – tas ir svarīgi."

Gaiķu pamatskolas 7. klases skolniece Renāte Zīverte nesen ieguva 1. vietu valsts kristīgās mācības olimpiādē. Jau vairākus gadus viņa piedalījusies kristīgās mācības olimpiādēs, tām gatavojusies gan ar mācītāja un skolotājas Ditas Zagorskas palīdzību, gan patstāvīgi. Meitene teic, ka viņai patīk pirmdienas sanākšana. Reizēm skolasbiedri uz to neierodoties, bet pie šāda nedēļas iesākuma ļoti pierasts. Būtu labi, ja arī dzīvē visi vadītos pēc tā, kas svētbrīžos tiek runāts; ērtāk dzīvot ar kristīgo morāli, nevis bez tās.


Attēlā: Mācītājs Uldis Gailītis vada kristīgās mācības stundu 4. klasē.

 
Agrita Maniņa, laikraksts "Saldus Zeme"

 

Ziņa publicēta 2008.05.27 15:21.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »