Ziņu arhīvs
< Maijs 2008 >
p o t c p s s
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
2024. gada 25. aprīlis
Vārda dienas: Līksma, Bārbala

Turpināt nest gaismu pasaulē

Talsu luterāņu draudzes mācītājam Mārim Ludvikam 2. maijā apritēja 60 gadi. "Lai tev nekad nepietiek mūsu draudzes un lai draudzei nekad nepietiek tevis," vēlēja kasiere Irēna Brāķere mācītāja dzimšanas dienas svinībās, kas notika 1. maijā, Kristus Debesbraukšanas dienā.

Autore: Elīna Mierkalne

Ar sveicieniem no arhibīskapa Jāņa Vanaga apsveikt jubilāru bija ieradies Liepājas diecēzes bīskaps Pāvils Brūvers, kurš arī teica sprediķi Debesbraukšanas svētku dievkalpojumā.

Apsveicēju vidū bija Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas kanclere Helēna Andersone, Rīgas Jaunās Svētās Ģertrūdes draudzes mācītājs Jānis Ginters, evaņģēliste, teoloģijas doktore Sandra Gintere, Kandavas iecirkņa prāvests Mārcis Zeiferts, ne viens vien jaunais un topošais mācītājs, kas Māri uzskata par savu garīgo tēvu, pilsētas domes un rajona padomes priekšsēdētājs Aivars Lācarus, mācītāja bērni, mazbērni un tuvinieki, kā arī vesels pulks draudzes cilvēku.

Smaržoja ziedi, draudzes koris dziedāja dziesmu "Liels brīnums" – tāpat kā tajā reizē, kad Māris uz palikšanu ieradās Talsos, ar dziesmu mācītāju sveica arī ansamblis "Sanctus".

Pēc tam svinības turpinājās draudzes namā, kur par jautru atmosfēru gādāja draudzes jaunieši. Te ar priekšnesumiem uzstājās dažādas draudzes "struktūrvienības" – Ģimeņu un bērnu attīstības centra "Brīnumiņš" mammas un audzinātājas spēlēja blokflautas, ar svētdienas skolas apsveikumu ieradās trīs mazi eņģelīši, kas katrs pasniedza mācītājam pa dāvanai, muzikālus apsveikumus jubilāram veltīja jauniešu ansambļi.

Sirsnīgos atmiņu stāstos par kopā aizvadīto laiku (Māris Ludviks Talsu draudzē kalpo jau 13 gadus) dalījās draudzes priekšnieks Ainārs Lūks un kasiere Irēna Brāķere. Abi vērtēja draudzi kā ģimeni, kurā likumsakarīgas šķiet piedzīvotās krīzes situācijas, bet ir arī ļoti daudz mīlestības. Sveicēji norādīja, ka Māris ir neliekuļots cilvēks, kurš gan pats izdzīvo plašu jūtu gammu, gan ļauj to izdzīvot citiem.

Pats jubilārs, nopūties, ka dzimšanas dienās neizbēgt no pārlieku cildinošu vārdu uzklausīšanas, sev un sveicējiem vēlēja būt nevis zūdošām svecēm, bet gan lāpām, kuras Dievs aizvien var piepildīt, lai tās turpinātu nest gaismu tālāk plašajā pasaulē.


Attēlā: Mācītāju Māri Ludviku kora vārdā sveic Mārīte un Ludis Derkevici. Pēc mirkļa mācītāja rokās būs jau vesels klēpis koristu dāvātu baltu rožu. Foto: Dainis Kārkluvalks

 

Ziņa publicēta 2008.05.19 12:09.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »