Ziņu arhīvs
< Maijs 2008 >
p o t c p s s
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
2024. gada 23. aprīlis
Vārda dienas: , Jurģis, Juris, Georgs

Vasarsvētkos Torņakalna baznīcā notiks "Citāds dievkalpojums"

Ģimenes dienā, 11. maijā, pulksten 12.00 Rīgas Lutera baznīcā notiks liels labdarības koncerts ar dievkalpojuma elementiem (lūgšanas, lasījumi, sprediķis), kas būs veltīts Lutera draudzes centra celtniecības atbalstam. Koncertā piedalīsies mūziķi Intars Busulis, Linda Leen, Laimis Rācenājs, Amber, Jānis Apeinis un Evita Raituma, grupa "Sweetwaterz un Ladysweet", kā arī draudzes koris un bērnu ansamblis.

Koncerta mērķis ir aktualizēt šī projekta sabiedrisko nozīmi, demonstrēt to, ka jaunais Draudzes centrs būs atvērts un pieejams ikvienam sabiedrības loceklim, kā arī aicināt cilvēkus piedalīties šī projekta īstenošanā.

"Svētku sajūta manī vienmēr ienāk ar muzicēšanu – īstu Ziemassvētku noskaņu bez dziedāšanas baznīcā jau kopš bērnības bijis grūti iedomāties. Arī savā dzimšanas dienā viesiem vienmēr nodziedu mazu koncertiņu – tā ir mana Dieva dāvana, ar kuru jau pirms iepazīšanās ar Dievu ar prieku kalpoju cilvēkiem. Tagad esmu Rīgas Lutera draudzē, un šī piederība aicina mani tai palīdzēt tieši tā, kā vislabāk to protu," stāsta Linda Leen.

Arī Intars Busulis ir pārliecināts, ka dziedāšana baznīcā katram mūziķim rada pozitīvas emocijas un sniedz sava veida garīgu attīrīšanos, un nav svarīgi, kādai ticībai katrs pieder. "Es priecājos par iespēju sniegt savu artavu labiem darbiem un muzicēt Torņakalna baznīcā, kurā turklāt ir tik lieliska akustika."

"Vasarsvētkos Torņakalnā "Citādā dievkalpojumā" ar daudzu mūziķu piedalīšanos mēs vēlamies citādākā valodā un veidā nekā parasti pievērst uzmanību citādam projektam – Draudzes centra celtniecībai, kas jau sekmīgi tiek īstenots, un tām iespējām, ko šāds projekts varēs sniegt draudzei un sabiedrībai kopumā, kad ēka tiks uzcelta. Mēs ļoti ceram, ka caur šo projektu kas jauns varēs dzimt mūsu draudzē, baznīcā un visā sabiedrībā. Bet vispirms visiem ir jāsapulcējas vienkopus un vienuviet – Vasarsvētkos Torņakalnā citādā dievkalpojumā," aicina Rīgas Lutera draudzes virsmācītājs Linards Rozentāls.

Jaunais Draudzes centrs pēc tā pabeigšanas būs pieejams plašai sabiedrībai. Tajā paredzēta plaša halle, apspriežu un kora zāles, kapela, bibliotēka ar lasītavu, atsevišķas telpas svētdienas skolai, kancelejai, mūzikas darbam.

Rīgas Lutera draudze ir lielākā Latvijā, un ar savu vairāk nekā 4000 draudzes locekļu atbalstu draudzes nama celtniecībai ziedojumos savākusi 785 536 latu. Kopējās celtniecības izmaksas paredzētas 1 266 736 latu apmērā. Būvkompānija SIA "RBSSKALS Būvvadība" šo darbu uzņēmusies veikt bez peļņas.

Jaunā Draudzes centra pamatakmens tika ielikts pērn 9. decembrī. Ēku plānots pabeigt līdz šī gada septembrim, kam sekos iekārtošanas darbi. Jaunā nama iesvētīšana paredzēta 2009. gada pavasarī.


Raksta tapšanā izmantoti ziņu aģentūras LETA materiāli

 

Ziņa publicēta 2008.05.08 15:10.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »