Ziņu arhīvs
< Maijs 2008 >
p o t c p s s
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
2024. gada 19. aprīlis
Vārda dienas: Vēsma, Fanija

Līdz pašam pasaules galam...

Destinas pilsētā Floridas pavalstī ASV šogad no 9. līdz 15. aprīlim notika kārtējais (Churches Alive International) CAI un Misūri sinodes "Žēlastības" (Grace) draudzes kopīgi rīkotais partnerdraudžu seminārs, kurā piedalījās pārstāvji no ASV, Slovākijas, Ukrainas, Igaunijas un Latvijas.

LELB šajā seminārā pārstāvēja Saldus M. Lutera draudzes mācītājs Uldis Gailītis un šo rindu autors – mācītājs Ojārs Freimanis.

Autors: Ojārs Freimanis, LELB Misijas nozares vadītājs, mācītājs

Šoreiz CAI rīkotais seminārs atšķīrās pēc būtības, par galveno tēmu izvirzot misiju un to, kā būt misijas draudzei. Draudzes, kurā notika seminārs, mācītājs tikko ir ieguvis praktiskās teoloģijas doktora grādu, specializējoties misijas laukā.

Semināra gaitā dalījāmies savstarpējā pieredzē par kalpošanas aktualitātēm, problēmām un tādiem jautājumiem, piemēram: kā draudzei veikt savu galveno funkciju – būt par zemes sāli un pasaules gaismu, nesot evaņģēlija vēsti ikvienam. Semināra noslēgumā katrs dalībnieks, analizējot esošo situāciju, izstrādāja rīcības plāna uzmetumu, kā uzlabot kalpošanu savā draudzē.

Vērtīgākā atziņa, kuru ieguvu semināra gaitā, bija tāda pati, kādu, darbojoties LELB misijas nozarē, kopīgi ar kolēģiem jau bijām saskatījuši. Tas attiecas uz izpratni par misijas darbības lauku un laiku. Tās ir atbildes uz jautājumiem: "Kur ir katras draudzes misijas vieta?" Un: "Kad mums ir jāsāk misijas darbs?"

Atbildes ir meklējamas Apustuļu darbu grāmatā 1:8, kur Jēzus, pēc augšāmcelšanās un pirms uzņemšanas debesīs, saviem mācekļiem saka: "Jūs dabūsit spēku, kad Svētais Gars būs nācis pār jums, un būsit Mani liecinieki kā Jeruzālemē, tā visā Jūdejā un Samarijā un līdz pašam pasaules galam."

Svēto Garu mēs jau esam saņēmuši kopš savas kristību dienas, un tas nozīmē – mums misijas darbs ir jāveic tieši tagad. Jeruzāleme, visa Jūdeja un Samarija norāda uz konkrētiem misijas laukiem jeb vietām. Jeruzāleme – tā ir vieta, kurā mēs dzīvojam un kur atrodas mūsu draudze. Visa Jūdeja ir jāsaprot kā visa Latvija ar tās iedzīvotājiem. Samarija simbolizē Eiropas Savienības valstis, un līdz pašam pasaules galam – ir visa pārējā pasaule, kura labo vēsti nav dzirdējusi. Vai mēs esam gatavi šādai kalpošanai?


Attēlā: LELB Misijas nozares vadītājs, mācītājs Ojārs Freimanis (centrā) CAI un Misūri sinodes "Žēlastības" draudzes kopīgi rīkotajā partnerdraudžu seminārā šā gada aprīlī ASV.

  


Ziņa publicēta 2008.05.07 14:02.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »