Ziņu arhīvs
< Maijs 2008 >
p o t c p s s
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
2024. gada 25. aprīlis
Vārda dienas: Līksma, Bārbala

Vēlas dibināt kristīgu motoklubu

"Esmu piepildījis senu sapni, nopircis motociklu. Braucu, gūstu pieredzi un meklēju domubiedrus – kristiešus! Ceru atrast interesentus un, iespējams, dibināt kristīgu motoklubu," stāsta Zigmārs Atvars. Arī uz interviju viņš ir atbraucis ar motociklu. "Ar moci braucot jūti laika apstākļus – vēja brāzmas un lietu – jo neesi pasargāts kā mašīnā."

Autore: Ingrīda Briede ("Svētdienas Rīts")

Zigmārs Atvars Latvijā vairāk ir pazīstams kā iluzionists – triku meistars (www.triki.lv), kas viesojies vairāk nekā 400 dažādos pasākumos visā Latvijā, – draudzēs, nometnēs, kā arī dažādos uzņēmumos. Pašlaik Zigmārs gatavo jaunu programmu, ar kuru apceļot Latviju šovasar.

Internetā Zigmārs atradis, ka pasaulē pastāv daudz kristīgu motoklubu – galvenokārt ASV, Eiropā un Skandināvijā. To pamatprincipi ir – apvienot cilvēkus ar kopīgu interesi par motobraukšanu, ticības pārliecību. Motoklubi organizē kopīgus izbraucienus, izdod speciālus žurnālus un pat īpašas motociklistu Bībeles. Nereti kristīgie motoklubi piedalās motobraucēju saietos, runājoties ar cilvēkiem un stāstot par savu ticību.

Nepareizs ir nereti sabiedrībā valdošais viedoklis, ka motociklisti ir drūmi vīri, kuru iemīļotākā nodarbošanās ir alkohola lietošana plašos apjomos. Taču, lai nopirktu motociklu, ir nepieciešama nauda, kuru, nepārtraukti dzerot, nemaz nenopelnīsi. Motociklu īpašnieki bieži ir uzņēmumu vadītāji, cilvēki ar stabiliem ienākumiem.

Pašlaik Zigmārs pazīst vēl vairākus kristiešus, kas arī brauc ar motocikliem. Taču noteikti Latvijā ir vēl citi. "Varbūt ir cilvēki, kas pieder citiem klubiem, vai arī viņiem nav uzņēmības dibināt īpašu speciālu klubu." Taču arī motobraucēju vidū intereses atšķiras, jo atšķiras gan braukšanas pieredze, gan braucamrīki – lieluma, arī ātruma ziņā.

Latvijas motoklubi ir apvienojušies Latvijas motoklubu asociācijā. Lai būtu oficiāli reģistrēts klubs, tajā jābūt vismaz septiņiem biedriem un jānotiek kopīgiem izbraukumiem. 26. aprīlī bija motosezonas atklāšana, kad motobraucēji devās kopīgā izbraucienā cauri Rīgai.

"Arī Latvijā varētu būt kristīgs motoklubs. Tā dalībnieki varētu doties kopīgos izbraucienos. Viena no idejām ir apciemot mazās lauku draudzes, arī nometnes, tādējādi piesaistot vietējo kristiešu uzmanību ne tikai motocikliem un motobraucējiem, bet arī draudzei," nākotnes plānus kaļ šīs idejas autors.

Zigmārs Atvars meklē domubiedrus! 
Viņš priecāsies par zvaniem vai vēstulēm. Viņam var zvanīt pa tālruni 29887616 vai rakstīt uz adresi: info@kas-kur.lv


Attēlā: "Pasaulē ir daudz kristīgu motoklubu," saka Zigmārs Atvars. Arī Latvijā tādu vajadzētu. Foto: Ingrīda Briede

 

Ziņa publicēta 2008.05.03 14:26.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »