Ziņu arhīvs
< Aprīlis 2008 >
p o t c p s s
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
2024. gada 19. aprīlis
Vārda dienas: Vēsma, Fanija

Kopā mēs vienmēr esam stiprāki!

"PoligOns" tika definēta kā vieta, kas speciāli iekārtota tehnisko, kaujas un sakaru līdzekļu, kā arī karaspēka apmācīšanai. Tā topošais Jauniešu centrs Rīgā, Mārstaļu ielā 10, aizvadītajā sestdienā, 26. aprīlī, tika speciāli iekārtots LELB Jaunatnes nozares kopsapulces vajadzībām, lai dalītos ar "ekipējumu un munīciju", kas ir luterāņu jauniešu rīcībā.

Autore: Ilze Jēkabsone, LELB Jaunatnes nozares projektu vadītāja

Galvu reibinošā ātrumā tika uzstādīta skaņu aparatūra Talsu jauniešu slavēšanas grupas vajadzībām – tas parasti prasa 3 stundu darbu, bet Dievs caur tehniķu rokām darīja brīnumus. Pēc pasākuma pie manis pienāca viens no darboņiem un sacīja apmēram tā: "Ja kāds profesionāls tehniķis to būtu redzējis, viņš neticētu, ka mēs šo darbu izdarījām pusotras stundas laikā!"

Diena sākās ar jauniešu dievkalpojumu, kurā kalpoja Jaunatnes nozares (turpmāk tekstā – JN) vadītājs, mācītājs Rinalds Grants un topošais mācītājs Roberts Otomers, viņš ir arī JN projektu vadītājs. Pasākumu vadīja Ilze Jēkabsone, JN projektu vadītāja, un kārtību sargāja armijas aizsargkrāsās tērpušies jaunieši. Kā iepriekš bija solīts, vairāk nekā 70 atbraukušo jauniešu ausis no gandrīz 40 draudzēm priecēja grupas "Man–hu" izpildītā mūzika, un zāli piepildīja raiti dejas soļi un priecīga plaukšķināšana.

Otrā puse dienai un arī "PoligOnam" bija rūpīgi izplānota – tā bija disciplinēta atskaite par izlietoto "šaujampulveri" darba grupās un Latvijas reģionos, kā arī citos projektos – "Es nebaidos palīdzēt", JaVA, "Rabīns un Klints", sports, Zemgales, Kurzemes un Vidzemes prezentācijas, Jauniešu dienu logo konkursa noslēgums un reklāmas video klipa pirmizrāde.

Pirmo reizi JN vēsturē tika ievēlēta lielākā Iniciatīvas grupa jeb Jaunatnes komisija – veseli 17 jaunieši no visām Latvijas malām un draudzēm. Lūk, viņu vārdi:

Rīgas Arhidiecēze – Linda Ziemele (Doles–Ķekavas draudze), Ulvis Kravalis (Rīgas Sv. Trīsvienības draudze), Leida Bartkeviča (Baldones draudze), Kristaps Silbaums (Alūksnes draudze), Dzirkstīte Jansone (Valmieras Sv. Sīmaņa draudze), Esmeralda Kuple (Cēsu Sv. Jāņa draudze), Pēteris Bērziņš (Dubultu draudze).

Liepājas Arhidiecēze – Iveta Litvina (Kuldījas Sv. Annas draudze), Mārtiņš Ķīvičs (Talsu draudze), Andis Ķīvičs (Talsu draudze), Ieva Stulpe (Saldus Sv. Jāņa draudze), Andija Telnere un Agnese Butkus (Bauskas draudze).

Daugavpils diecēze – Jānis Lejietis (Saukas draudze), Agita Grabovska (Kristus Spēka Aizkraukles draudze), Arita Lukss (Pļaviņu Sv. Pētera draudze) un Ronalds Alpe (Balvu draudze).

Nebrīnieties, ja vēl dzirdēsiet par šiem jauniešiem, jo mūsu devīze ir: "Laba informācija palīdz efektīvāk kalpot, saskaņota rīcība dod labākus augļus, un kopā mēs vienmēr esam stiprāki!"

Jaunatnes nozare vēlas pateikties visiem, kas kalpoja, lai šis pasākums notiktu, kā arī vēlas dalīties ar dažiem komentāriem:

Agita: "Paldies visiem par šodienu. Ideja forša par to "PoligOnu", un saturs arī labs. Vēlēšanas bija riktīgi foršas! Un es biju patīkami pārsteigta par daudzo kandidātu sarakstu! Tiešām superīgs Dieva darbs pie tā ir bijis!"

Leida: "Viens riktīg' feins pasākums!"

Andija: "Bija forši "izdejoties upē" (tā dziedāja "Man–hu" puiši). Paldies organizatoriem, esiet labu un lielu darbu paveikuši!"

Par "jauniešus uzrunājošiem ieročiem", kā vienmēr, sīkāk varat lasīt mājas lapā http://www.lelb-jaunatne.lv/, kā arī rakstīt savus jautājumus uz e–pastu: jaunatne@lutheran.lv

 

Ziņa publicēta 2008.04.29 15:12.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »