Ziņu arhīvs
< Aprīlis 2008 >
p o t c p s s
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
2024. gada 19. aprīlis
Vārda dienas: Vēsma, Fanija

Vidzemes jaunieši filmē videoklipu

Cēsu Sv. Jāņa baznīcā 12. aprīlī pulcējās jaunieši un viņu vadītāji gandrīz no visas Vidzemes – Rūjienas, Straupes, Siguldas, Limbažiem, Valmieras, kā arī radošā komanda no Jaunatnes nozares. Tikšanās sākumā jaunos dievlūdzējus svētbrīdī uzrunāja Raunas draudzes mācītājs Edijs Kalniņš.

Autore: Ilze Jēkabsone, Jaunatnes nozares projektu vadītāja

Turpinājumā sekoja īsa prezentācija par Jaunatnes nozari un tās darbību, kā arī aicinājums jauniešiem piebiedroties Jauniešu dienu organizētāju brīvprātīgo pulciņam, kas notiks turpat, Cēsīs, 23. un 24. augustā. (Aicinājums attiecas arī uz tevi – arī tu vari pieteikties kalpot kā brīvprātīgais šajā lielajā pasākumā!)

Kad tikšanās tika organizēta, Jaunatnes nozares mājas lapā http://www.lelb-jaunatne.lv/ parādījās informācija par to, ka pēc šīs tikšanās būs iespēja piedalīties 3. Luterāņu Jauniešu dienu video materiāla uzņemšanā, un tāda iespēja arī bija.

Pēc iepriekš izdomāta scenārija, jauniešiem tika stāstīts, kas jādara, kur jāskatās, kādas sejas izteiksme jārāda, kur un kā jāiet, kā jāplāta mute, lai izskatītos, ka viņi dzied, un tamlīdzīgi. Paldies Dievam, ka līdz filmēšanas beigām nokrišņu nebija. Pēc tam gan visi muka no Cēsu pils estrādes uz siltākām un sausākām vietām, lai paglābtos no lietus. Glābām arī dārgo un par velti īrēto video aparatūru, par ko liela pateicība Dievam, ka īstā laikā un vietā "pieveda" cilvēku ar vajadzīgo aprīkojumu. Pateicība arī Cēsu kafejnīcai "Province", kas pēc iepriekšēja pasūtījuma klāja pusdienu galdu un norēķinoties neprasīja ne santīma.

Pasākuma laikā noritēja arī video intervijas, ar kuru palīdzību centāmies uzzināt jaunatnes domas uz jautājumiem: "Kāpēc pieslēgties baznīcai?", "Kam savā dzīvē pieslēdzies tu?", kā arī uz citiem ar Jauniešu dienu moto [p][ie]slēdzies saistītiem jautājumiem, ko būs iespējams redzēt Jauniešu dienu laikā.

Iznākumu – samontētu un noformētu video klipu – pirmo reizi varēs redzēt jauniešu "PoligOnā", tā nosaukta ikgadējā luterāņu jaunatnes kopsapulce, uz kuru aicināti jaunieši no visām draudzēm un viņu vadītāji. 26. aprīlī topošā Jauniešu centra ēkā Rīgā, Mārstaļu ielā 10, sabraukušos iepriecinās Talsu jauniešu slavēšanas grupa, grupa "Man–hu", un varēs baudīt video arī par citiem Jaunatnes nozares realizētajiem projektiem.

Tuvākajā laikā jauniešu tikšanās plānotas arī citās Vidzemes lielākajās pilsētās.

LELB Jaunatnes nozare izsaka pateicību operatorei Sandrai Baltrukai, video grafiķim Ingmāram Stradiņam, idejas radošajai grupai Lindai Ziemelei, Leidai Bartkevicai un Jānim Vītolam un Vidzemes reģiona koordinatorei Esmeraldai Kuplei, kā arī visiem jauniešiem, kas bija atsaukušies aicinājumam atbraukt!


Attēlā: Jauniešu dienu videoklipa aktieri slēpjas no lietus Cēsu pils parka estrādē. Foto: Ilze Jēkabsone

 

Ziņa publicēta 2008.04.25 15:41.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »