Ziņu arhīvs
< Aprīlis 2008 >
p o t c p s s
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
2024. gada 24. aprīlis
Vārda dienas: Visvaldis, Ritvaldis, Nameda

Sātu draudzē top jauni projekti

Sātu ev. lut. draudzē šī gada martā tika uzsāktas Alfa kursa nodarbības. Pirmajā reizē kursu apmeklēja 22 cilvēki. Alfa kursu vada Sātu un Zemītes draudžu mācītājs Edvīns Vilks, savukārt diskusiju grupu vada pedagoģijas maģistre Ilze Rupenheite.

Autors: Eduards Flugins, Sātu draudzes priekšnieks

Sātu draudzei piederošajā īpašumā šī gada maijā – jūnijā tiks celts malkas šķūnis. Šķūņa projektā ir ietverta vieta tualetei un saimniecības nodalījumam, kur nolikt solus, lāpstas, grābekļus un citas lietas. Patlaban rit darbs pie projekta izstrādes. Paredzēts arī izgatavot un restaurēt sešus koka logus baznīcas torņa telpā. Tāme jau ir saņemta, saņemtas arī atļaujas darbu veikšanai no valsts inspekcijas.

Pie Sātu baznīcas altāra galā atrodas trīs I Pasaules karā kritušo karavīru kapu kopiņas ar kopēju pieminekli ar arku. Tam nepieciešama restaurācija. Draudze, sadarbojoties ar Brāļu kapu komiteju, ņemot vērā tās ieteikumus, vēlas sakārtot pieminekli atbilstoši Kultūras pieminekļa prasībām.

Sātu draudze apzinās, ka tai nav finanšu, lai izremontētu baznīcas iekštelpas, sienas ar specifiskajiem ornamentiem, restaurētu altāri un vecās ērģeles, kā arī baznīcu no ārpuses – fasādi ar abiem vārtiem. Tāpēc pašlaik draudze gatavo dokumentāciju, lai LR Finanšu ministrijā pieteiktos uz "Sabiedriskā labuma organizācijas" statusu.

Šogad janvārī draudze ļoti lielu atsaucību saņēma no firmas, kas uzstādīja un pieslēdza internetu. Līdz ar to draudzei ir vienkāršāk kārtot dokumentāciju, meklēt informāciju un gatavot projektus.

Sātu draudzē pašlaik ir 72 cilvēki, draudzē kalpo mācītājs Edvīns Vilks, dievkalpojumi notiek mēneša pirmajā un trešajā svētdienā pulksten 11.00.


Attēlā: Sātu evaņģēliski luteriskā baznīca.


Ziņa publicēta 2008.04.25 14:47.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »