Ziņu arhīvs
< Aprīlis 2008 >
p o t c p s s
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
2024. gada 18. aprīlis
Vārda dienas: Laura, Jadviga

Pirmā Diakonijas diena aizvadīta

12. aprīlī notika pirmais Lauku NVO atbalsta programmas ietvaros Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta finansiāli atbalstītais Liepājas Diakonijas centra vadītā projekta pasākums. Tā bija Diakonijas diena Nīcas evaņģēliski luteriskajā baznīcā, ko apmeklēja 70 Nīcas, Otaņķu un Rucavas pagastu iedzīvotāji.

Autore: Gita Vanaga, Grobiņas prāvesta iecirkņa diakonijas darba koordinatore

Svētbrīdī Nīcas evaņģēliski luteriskajā baznīcā ļaudis uzrunāja mācītāji Mārtiņš Urdze, Arvīds Bobinskis un prāvests Ainārs Jaunskalže. Emocionāli aizkustinoša bija aktrises Zigrīdas Rūtiņas lasītā Mārtiņa Lutera lūgšana.

Informāciju par iespējamo palīdzību ļaudīm sniedza Kaulu, locītavu un saistaudu slimnieku biedrības pārstāvji un pašvaldību sociālie darbinieki. Nīcas ambulances medmāsa Ināra Laure deva noderīgus padomus veselības uzlabošanā un katram izsniedza līdzi ņemamu materiālu. Par viņas vadīto lekciju bija liela interese, tika saņemti uzaicinājumi vadīt līdzīgu apmācību Jūrmalciemā un Ziemupē.

Tika nolemts, ka I. Laure būs Nīcas atbalsta grupas vadītāja un reizi mēnesī Nīcas ev. lut. baznīcas telpās pulcinās ļaudis, lai dotu iespēju kopīgi risināt problēmas un izglītotu par dažādiem jautājumiem. Savukārt Jūrmalciema atbalsta grupu vadīs Olga Reķēna, bet Rucavā – Ligita Freimane un Daiga Grenovska.

Daudzi sanākušie teica paldies par pasākumā skatāmo Jūrmalciema rokdarbnieku darbu izstādi.

Pasākuma organizatori ir gandarīti, ka viss izdevās pat labāk nekā bija cerēts. Izveidojās labs kontakts ar cilvēkiem, kas ilgi nav bijuši baznīcā un pašvaldību sociālajiem darbiniekiem.

Diakonijas dienā piedalījās arī ciemiņi no Vērgales, Ziemupes un Grobiņas draudzēm, kur Diakonijas dienas notiks turpmāk: 26. aprīlī – Durbē un 17. maijā – Vērgalē.

Foto: Inese Bobinska 

Sadraudzības brīdis pēc pasākuma

 


Ziņa publicēta 2008.04.17 13:32.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »