Ziņu arhīvs
< Aprīlis 2008 >
p o t c p s s
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
2024. gada 23. aprīlis
Vārda dienas: , Jurģis, Juris, Georgs

"Es nebaidos palīdzēt" Saldū

No 11.–13. aprīlim LELB Jaunatnes nozare sadarbībā ar Saldus Sv. Jāņa un M. Lutera draudzēm organizēja projektu "Es nebaidos palīdzēt" Saldū, kurā piedalījās 32 jaunieši no visas Latvijas. Šoreiz projekta jaunieši devās talkā sakopt Saldus Sv. Jāņa draudzes locekles mājas apkārtni un Saldus pilsētas kapu teritoriju.

Autors: Roberts Otomers, projekta "Es nebaidos palīdzēt" vadītājs

Īpaši daudz darba bija jāiegulda pie mājas apkārtnes sakopšanas – nācās mazgāt logus, zāģēt krūmus, cirst malku, vest kūtsmēslus un salmus, sadedzināt zarus un vecus gružus. Cienījamā vecumā esošā mājas saimniece bija priecīgi pārsteigta redzēt tik daudzus jauniešu, rosāmies savā sētā, un beigās pacienāja mūs ar cepumiem, mazām kūciņām un citiem saldumiem.

Vēlāk jaunieši ar "Saldus maiznieka" ziedotajiem kliņģeriem un Dieva mīlestības vēstulēm devās palīdzēt arī pie citiem gados vecākajiem Saldus Sv. Jāņa un M. Lutera draudžu locekļiem, kā arī pie Saldus Veco ļaužu un invalīdu pansionāta "Ābeles" iemītniekiem un Saldus bērnu un ģimenes centra "Rūķītis" bērniem.

Bērnu un ģimenes centrā "Rūķītis" viesošanās sākās ar svētbrīdi, ko vadīja mācītājs Guntis Apriķis. Tikšanās turpinājās ar dažādām spēlēm. Īpaši bērniem patika futbola spēle starp projekta jauniešiem un bērnu centra bērniem. Jāatzīst, ka centra bērni futbolu spēlē daudz labāk nekā projekta jaunieši, un projekta jaunieši zaudēja ar rezultātu 20:1. Savukārt, noslēdzot mūsu viesošanos, bērni bija sagatavojuši gardu cienastu projekta dalībniekiem.

Ciemošanās veco ļaužu pansionātā tika pavadīta ar riču–raču spēlēm, dziesmu dziedāšanu un omulīgu parunāšanos, ēdot kliņģerus. Pāris cilvēku no veco ļaužu pansionāta pievienojās mums arī svētdienas dievkalpojumā. Pēc dievkalpojuma, aprunājoties ar pansionāta iedzīvotājiem, uzzinājām, ka jauniešu viesošanās pansionātā visiem sagādājusi ļoti pozitīvas emocijas, un bijis skumji ap sirdi, kad ciemiņi aizbraukuši. Un ka pansionāta iedzīvotāji vēlētos, lai jaunieši apciemotu viņus vēl kādu reizi.

Projekta veiksmīgajā norisē izsakām pateicības:

■ "Saldus maizniekam" par ziedotajiem kliņģeriem;

■ Saldus Sv. Jāņa draudzes mācītājam Guntim Apriķim un svētdienas skolas skolotājai Sandrai Jēkabsonei par organizatorisko palīdzību semināra veidošanā;

■ Saldus jauniešiem – Ilvai Tarasovai, Lienei Suseklei un Dzintaram Dvorovam par vietējo draudžu locekļu, pie kuriem doties palīdzēt, atrašanu un apzināšanu;

■ Pāri visam liela pateicība Dievam, kas dod spēku un gudrību šo projektu turpināt, būt kopā ar vientuļām sirdīm, tās iepriecināt un, cerams, piepulcinot dvēseles Dieva bērniem!

Attēlā (augšā): Projekta "Es nebaidos palīdzēt" jaunieši, sakopjot Saldus Sv. Jāņa draudzes locekles mājas apkārtni. 

 Ciemojoties Saldus veco ļaužu pansionātā.

 

Ziņa publicēta 2008.04.16 12:05.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »