Ziņu arhīvs
< Aprīlis 2008 >
p o t c p s s
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
2024. gada 19. aprīlis
Vārda dienas: Vēsma, Fanija

"Es nebaidos palīdzēt" atkal gatavs startam

No 11. līdz 13. aprīlim jauniešus no visām Latvijas pusēm kopā pulcēs kārtējais – pēc skaita jau devītais – projekts "Es nebaidos palīdzēt", kas šoreiz notiks Saldū. LELB Jaunatnes nozares un LELB Diakonijas Centra pirms diviem gadiem kopīgi uzsāktā jauniešu projekta mērķis ir popularizēt diakonijas ideju un iesaistīt šajā kalpošanā arvien vairāk gados jaunu cilvēku.

Projekta "Es nebaidos palīdzēt" nosaukumu var tulkot ne tikai kā mudinājumu nebaidīties palīdzēt. Katrs no trim nosaukuma vārdiem palīdz izprast arī ko vairāk. Es – tas ir cilvēks – Dieva radīts, grēkā kritis. Nebaidies nozīmē, ka Kristus par tevi ir miris, tāpēc nebaidies doties un šo vēsti sacīt citiem. Palīdzēt attiecināms uz bauslības un evaņģēlija attiecībām, kas jāņem vērā sludinot.

Sākotnēji projekts saņēmis Eiropas Savienības finansējumu, kas bija paredzēts trim "Es nebaidos palīdzēt" semināriem. Tomēr jauniešu vēlme palīdzēt izrādījusies lielāka. Lai semināri notiktu arī turpmāk, jaunieši tos uzņēmās organizēt paši – gatavojot semināra programmu, atrisinot ēdināšanas, dzīvošanas jautājumus utt. Tālab arī tas, kurā Latvijas vietā notiks katrs nākamais projekta "Es nebaidos palīdzēt" seminārs, tagad ir atkarīgs no pašu jauniešu iniciatīvas.

Līdz šim jaunieši jau ir palīdzējuši astoņās dažādās Latvijas pilsētās un pagastos – Bauskā, Cēsīs, Laucienā, Vangažos, Alūksnē, Jelgavā u.c. Tagad kārta pienākusi Saldum.

Uz semināriem ik reizi ierodas vidēji 30 jaunieši no dažādām Latvijas malām. Jauniešiem tā ir iespēja ne vien sadraudzēties, bet arī ieklausīties Dieva Vārdā un visbeidzot – doties palīdzēt arī praktiski. Parasti uz semināru visi sabrauc piektdienā. Vietējie jaunieši pārējiem projekta dalībniekiem šai dienā noorganizē mazu ekskursiju – pa pilsētu, vai uz muzeju, vai baznīcu. Tad seko sapazīšanās daļa un Bībeles studijas vai lekcijas.

Sestdien no rīta jaunieši dodas palīgos vietējai draudzei – tīra baznīcu, sakopj tās apkārtni, ir nācies arī krāmēt malku un darīt citus visdažādākos darbus. Savukārt sestdienas pēcpusdienā jaunieši dodas palīdzēt jau konkrētiem draudžu cilvēkiem, apciemojot viņus mājās, pansionātā vai slimnīcā. Pāris stundas, pavadītas kopā sirsnīgās sarunās un dziesmās, visbiežāk ir neaizmirstams emocionāls pārdzīvojums ne vien apciemotajiem ļaudīm, bet arī pašiem jauniešiem.

Pēc nereti nomodā un sarunās pavadītas nakts no sestdienas uz svētdienu jaunieši dodas uz svētdienas dievkalpojumu, kas parasti tiek bagātināts ar "Es nebaidos palīdzēt" jauniešu "kora" dziesmām. Tad seko atvadas un vēlējums arī, atgriežoties mājās, turpināt kalpot – kaimiņiem, savas draudzes cilvēkiem, visiem, kuriem nepieciešama palīdzība.

Attēlā (augšā): Jaunieši labo sētu kādā no "Es nebaidos palīdzēt" semināra reizēm.

 

Ziņa publicēta 2008.04.09 14:32.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »