2024. gada 27. aprīlis
Vārda dienas: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Lekciju cikls “Domāsim kopā!” 2015. gadā

iesūtīts: 2015.01.20 22:42
Lekciju cikls „Domāsim kopā!” turpinās 2015. gadā. Tajā dažādi lektori prezentē savus viedokļus par būtiskām problēmām Latvijā un Eiropā, senatnē un mūsdienās, par to, kā tās būtu jārisina Latvijas politikā, kultūrā, ekonomikā un izglītībā, domājot par Latvijas valstiskumu un identitāti un tās saglabāšanu mūsdienu ģeopolitiskās situācijas kontekstā.

Latvijas Universitātes fizikas doktors Andris Broks 8. janvārī lekcijā „Ieskats sistemoloģijā” aplūkoja izglītības sistēmas sakārtošanas jautājumus. Sarunas gaitā ar klausītājiem izgaismojās viedoklis par vērtībizglītības nepieciešamību. Taču atklāts palika jautājums, kuras tieši ir tās vērtības, kas būtu jāpiedāvā jauniešiem apgūt skolās. 

2015. gada 22. janvārī plkst. 18:30 paredzēta Romas katoļu baznīcas Rīga arhibīskapa-metropolīta Zbigņeva Stankeviča lekcija par Eiropas vērtībām. Tā turpinās pagājušajā gadā iesāktās diskusijas par Satversmes Ievadā pausto Latvijas pastāvēšanas pamatojumu un Latvijas kultūras pamatvērtībām.

Savukārt 12. februārī paredzēta LU profesora Leona Taivana lekcija par islāma un Eiropas attiecībām pēdējo Francijas notikumu kontekstā, bet 26. februārī LU vēstures zinātņu doktors Harijs Tumans stāstīs par varoņa un tautas attiecībām Antīkajā kultūrā un vēlāk Eiropas vēsturē. Katrā kultūrā milzīga nozīme ir paraugiem, kam seko sabiedrība. Kāds ir bijis varoņa ideāls senatnē un kāds tas ir mūsdienās?

Visu 2015. gadu Rīgā „Mazajā ģildē” turpināsies lekcijas, kurās ar savu redzējumu uzstājas Latvijā populāri lektori un augstskolu mācību spēki.  Cikla idejas iniciators LU vadībzinātņu doktors Andrejs Mūrnieks uzskata, ka svarīgi ir meklēt patiesību kopā! „Nevis norobežoties nelielās akadēmisku speciālistu vai žurnālistu un politiķu grupiņās, kas kļūst par ekspertiem visās jomās, bet sabiedrības, zinātnes un kultūras problēmas apspriest publiski.”

‍Publiskās izglītojošās lekcijas „Mazajā ģildē” 2015. gadā paredzētas divreiz mēnesī. Tās parasti notiek ceturtdienās no pulksten 18:30 līdz 20:00 Vecrīgā, Amatu ielā 3/5.

Ieeja – bez maksas. Laipni lūgti visi interesenti! 

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »