2024. gada 19. marts
Vārda dienas: Jāzeps

Izsludināta pieteikšanās pasākumam „Baznīcu nakts 2015”

iesūtīts: 2014.11.29 10:34
Kultūras notikuma „Baznīcu nakts” organizatori izsludina pieteikšanos otrajai Baznīcu naktij, kas norisināsies 2015.gada 5.jūnijā. Pasākumā aicināti piedalīties dievnami, kas atrodas ne vien Rīgā, bet arī ārpus tās – jebkurā citā Latvijas pilsētā. Pieteikuma anketa pieejama mājas lapā www.baznicunakts.lv un to aicinām iesniegt elektroniski līdz 2015.gada 15.janvārim.

Pirmajā „Baznīcu naktī 2014” Rīgā piedalījās 43 dievnami un tos apmeklēja vairāk nekā 20 tūkstoši cilvēku. Baznīcās notika ekskursijas un stāstījumi, kas ļāva baudīt garīgās un kultūras vērtības - arhitektūras un mākslas skaistumu. Laikā līdz pusnaktij skanēja ērģeļu un kora mūzika, uzstājās solisti, vokālās grupas un ansambļi, notika ekskursijas, izstādes un dzejas lasījumi.

„Pozitīvās atsauksmes no Rīgas pasākuma apmekletājiem ir iedrošinājušas mūs paplašināt notikuma robežas, tādēļ nākamgad aicinām piedalīties arī citu Latvijas pilsētu dievnamus. Priecāsimies, ja 2015.gada 5. jūnija vakarā durvis vērs ne tikai Rīgas baznīcas, bet dievnami arī citās Latvijas pilsētās un novados. Aicinām baznīcu draudzes savlaicīgi plānot notikumu, reģistrēties dalībai un piedalīties kopīgos semināros,” aicina projekta vadītājs Jurģis Klotiņš.

Lai savlaicīgi gatavotos notikumam, paredzētas regulāras tikšanās ar draudžu koordinatoriem. Pirmās tikšanās paredzētas šī gada 14.decembrī plkst.18:00 un 15.decembrī plkst.9:00 Vienotības mājā, Marijas iela 16-119, Rīgā.

Semināram aicinām iepriekš pieteikties, rakstot uz baznicu.nakts@gmail.com.

Aktuālā informācija būs pieejama mājas lapā www.baznicunakts.lv

Aicinām sekot līdzi aktualitātēm arī sociālo tīklu profilos:

-       www.facebook.com/baznicunakts;
-       www.draugiem.lv/baznicunakts;
-       www.twitter.com/baznicunakts.

Par Baznīcu nakti

Pirmā „Baznīcu nakts” Latvijā tika organizēta 2014.gada 6.jūnijā un tajā piedalījās 43 Rīgas dievnami. Pasākumu apmeklēja aptuveni 20 tūkstoši cilvēku. Foto http://bit.ly/1y0y8yJ. Baznīcu nakts ideja līdz Latvijai ir atceļojusi no Austrijas un Čehijas. Pirms 10 gadiem Baznīcu nakts aizsākās Austrijā kā Kristīgās baznīcas konfesiju un draudžu kopīgi rīkots ekumēnisks notikums. Drīz pēc tam pasākums notika arī Čehijā un Slovākijā. Kopš 2012. gada Baznīcu nakts notiek arī Tartu, Igaunijā.  

Rīgā Baznīcu nakti organizē starpkonfesionāla domubiedru grupa – nodibinājums „Fonds Baznīcu nakts”. Pasākuma ieceri atbalsta Latvijas lielāko kristīgo konfesiju vadītāji.

Vairāk informācijas:
‍Inese Knipše

‍Sabiedrisko attiecību konsultante
‍E-pasts: inese.knipse@gmail.com
‍Tālrunis: 29294277


 
« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »