2024. gada 20. aprīlis
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte

Lekcija par pasaules izcelšanās priekšstatiem

iesūtīts: 2014.10.23 13:52
Ceturtdien, 23.oktobrī plkst.18:30 Rīgā, „Mazajā ģildē” lekciju cikla „Domāsim kopā!” ietvaros uzstāsies Dr. hab. phys. Ruvins Ferbers un stāstīs par modernajām kosmoloģijas teorijām un pasaules izcelšanās ainu Torā un jūdaisma tradīcijā. Lektors ir Latvijas Universitātes profesors, fiziķis un erudīts seno ebreju tekstu interprets.

Lekcija veidos  sapratnes tiltu starp mūsdienu zinātni un Bībeles pasaules radīšana stāstu. Būs iespēja iepazīties ar hermeneitisku klasisko senebreju tekstu un Toras komentāru analīzi (midrašu). Lektors labi pārzina arī modernās kosmoloģiskā teorijas par pasaules izcelšanos no zinātnes viedokļa. Vai starp šīm pieejam ir tik radikālas atšķirības, kā to savā laikā apgalvoja PSRS komunistiskā  un šobrīd apgalvo citas mūsdienu ideoloģijas?

Tie, kuriem interesē  atbilde uz šo jautājumu, laipni aicināti piedalīties! Pēc lekcijas būs iespēja arī izjautāt lektoru par lekcijas tematu.

2014. gada novembrī paredzēta arī filozofa Dr. philos. Riharda Kūļa lekcijas par Latvijas identitāti un Eiropas dzīves formām.

Cikla idejas iniciators LU vadībzinātņu doktors Andrejs Mūrnieks uzskata, ka „svarīgi ir meklēt patiesību kopā, zinātnes, ekonomikas un kultūras problēmas apspriest publiski”.

Publiskās izglītojošās lekcijas „Mazajā ģildē” 2014. gadā notiek reizi vai divas mēnesī – ceturtdienās no pkst.18:30 līdz 20:000 Vecrīgā, Amatu ielā 3/5.

Ieejas brīva. Laipni lūgti visi interesenti!

 

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »