2024. gada 20. aprīlis
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte

Lekciju ciklu “Domāsim kopā!” 2014. gada rudenī sāk arhibīskaps Jānis Vanags

iesūtīts: 2014.10.08 18:43
Rīgā „Mazajā ģildē” turpinās pagājušajā gadā iesāktais publisko lekciju cikls „Domāsim kopā!” Lekcijas ir populārzinātniskas – par kultūras, ekonomikas, filozofijas, vēstures, mākslas, reliģijas un sabiedriskās dzīves jautājumiem. Ar savu redzējumu uzstājas Latvijā populāri lektori un augstskolu mācību spēki.

2014. gada rudenī paredzētie lektori ir Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, LU fizikas profesors Ruvins Ferbers, filozofs Rihards Kūlis, vēsturnieks Harijs Tumans, ekonomists Māris Ošlejs un vairāki citi.

Cikla idejas iniciators LU vadībzinātņu doktorsAndrejs Mūrnieks uzskata, ka svarīgi ir meklēt patiesību kopā! „Nevis norobežoties nelielās akadēmisku speciālistu vai žurnālistu un politiķu grupiņās, kas kļūst par ekspertiem visās jomās, bet sabiedrības, zinātnes un kultūras problēmas apspriest publiski.”

Publiskās izglītojošās lekcijas „Mazajā ģildē” 2014. gadā paredzētas divreiz mēnesī. Tās notiek ceturtdienās no pulksten 18.30 līdz 20.00 Vecrīgā, Amatu ielā 3/5.

Lekciju ciklu 9. oktobrī plkst. 18:30 sāks arhibīskaps Jānis Vanags ar pārdomām par patiesības jēgu postmodernajā sabiedrībā un kultūrā.

Nākamajā lekcijā 23. oktobrī Dr. hab. phys. Ruvins Ferbers stāstīs par modernajām kosmoloģijas teorijām un pasaules izcelšanās ainu Torā un jūdaisma tradīcijā.

Ieejas brīva. Laipni lūgti visi interesenti!

Cikla idejas autors un atbildīgais par lekciju tematiku Latvijas Universitātes vadībzinātņu doktors Andrejs Mūrnieks (tālr. 67311686).


 
« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »