2024. gada 24. aprīlis
Vārda dienas: Visvaldis, Ritvaldis, Nameda

Melo-M koncerts Sātu baznīcā

iesūtīts: 2014.09.26 10:49
Sestdien, 27.septembrī plkst.19:00 Sātu baznīcā izskanēs Melo-M koncerts, aicinot atbalstīt baznīcas logu restaurācijas projektu.

Melo – M ir čellu trio, kas izveidots 2005. gadā. Grupas sastāvā muzicē trīs akadēmiski izglītoti čellisti – Kārlis Auzāns, Miķelis Dobičins un Jānis Pauls.

Melo – M ir viena no starptautiski pazīstamākajām Latvijas mūzikas grupām. Trio uzstājies kopā ar starptautiski pazīstamiem mūziķiem – Boney M solisti Meiziju Viljamsu, piedalījies zviedru multiinstrumentālistu Roberta Velsa un somu čellistu grupas Apocallyptica koncertos. Krievijā zināma Melo – M sadarbība ar Laimu Vaikuli un Raimondu Paulu.
Čellu trio darbojies arī akadēmiskās mūzikas jomā, sniedzot koncertus kopā ar soprānu Sonoru Vaici.

Melo – M repertuārā ir gan popmūzikas un rokmūzikas dziesmu versijas trim čelliem, gan tautas mūzika, klasiskā mūzika un modernā klasika.

Visu aranžējumu autors un producents ir grupas dalībnieks Kārlis Auzāns.

Melo – M versijas par pasaulē populārām melodijām izpelnījušās arī starptautisku ievērību, piemēram, 2009. gadā čellu trio izpildīto The Beatles dziesmas Come Together versiju savā programmā iekļāva kanādiešu daiļslidotajs Džeremijs Tens.

 2010. gada martā Melo – M 73 mūzikas kolektīvu konkurencē ieguva godpilno trešo vietu un bronzas medaļu pirmajā starptautiskajā izpildītāju festivālā Terem Crossover Competition, kas ir viens no prestižākajiem starptautiskajiem izpildītāju konkursiem.

Katram trio dalībniekam ir liela akadēmiskās mūzika pieredze, piedaloties gan starptautiskos konkursos, gan muzicējot kopā ar simfoniskajiem orķestriem. Paralēli pamatstudijām grupas mūziķi skolojušies pie tādiem pasaulē atzītiem čella spēles meistariem kā Mstislavs Rostropovičs, Klauss Kangisers, Miša Maiskis, Franss Helmersons, Maksims Utkins, Natālija Šhovskaja.

‍Koncertos Melo – M apvieno akadēmiskās mūzikas pamatus ar virtuozu izpildījumu un rokmūzikai raksturīgu atraktivitāti, kā arī sev vien raksturīgo stilu.

Sātu baznīcā mūziķi spēlēs akustisko koncertu.

‍ Ieeja par ziedojumiem. 

Sātu baznīca ir mūra ēka, kas celta 1778.gadā. Saglabājusies visa sākotnējā iekārta – altāris, soli, kancele. 19.gs.  vidū veikta vērienīga pārbūve, kad pazemināti griesti, iegūstot lielisku akustiku, kā arī atjaunots krāsojums no iekšpuses un ārpuses. Šajā laikā arī uzbūvētas jaunas ērģeles (Karls Bitners, šobrīd tiek restaurētas) un nomainīti baznīcas logi. Kopumā no 12 logiem šogad tiek restaurēti pieci dienvidu puses logi. Lai gan tie ir vairāk kā 160 gadus veci, to stāvoklis pietiekami labs, lai tiktu atjaunoti, maksimāli saglabājot vecās detaļas. Arkveida logiem augšpusē saglabājušās oriģinālās vitrāžas zieda formā. Uz kāda no stikliņiem lasāms iegravēts gadskaitlis 1844 un meistara paraksts.

‍Padomju laikā, lai pasargātu no pusaudžu vandālisma, logiem no ārpuses piesists smalks metāla siets, kas gadu gaitā sarūsējis un stipri bojājis logu vizuālo izskatu, tomēr saturējis sīkrūšu stiklus un pasargājis no izbiršanas.

‍Valsts Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija logu restaurācijai piešķīrusi 5 tūkstošus eiro. Draudzei nepieciešams līdzfinansējums 418 eiro.

‍Koncerts tiek rīkots ar Tukuma novada Domes atbalstu un savāktie ziedojumi tiks izmantoti logu restaurācijai.

 Koncerta afišu skatīt šeit>


 
« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »