2024. gada 20. aprīlis
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte

Seminārs par aktualitātēm kultūras pieminekļu restaurācijā

iesūtīts: 2014.09.08 20:30
Pirmdien,15.septembrī no plkst.11:00 līdz plkst. 14:00 Rubenes baznīcā notiks seminārs par aktualitātēm kultūras pieminekļu restaurācijā.

Semināra mērķis ir aplūkot skatījumu, kā Eiropas Savienībā iesaka organizēt kultūras pieminekļu, tai skaitā dievnamu, restaurācijas procesu. Seminārā iepazīstinās ar vadlīnijām, kas tiek gatavotas Gotlandes universitātē un praktiskiem risinājumiem, veicot dievnamu restaurāciju.

Semināra priekšlasījumi:

  • „Ilgtspējīga baznīcu pārvaldība, vadlīnijas konservācijas menedžmenta plānošanai." Artis Eglītis, Rubenes draudzes mācītājs.
  • „Praktiskie soļi darbu plānošanā un organizēšanā, aprūpējot sakrālos kultūras pieminekļus." Māris Kārkliņš, arhitekts, Jaunpiebalgas Sv. Toma baznīcas restaurācijas vadītājs.
Pēc priekšlasījumiem - diskusijas.

Sīkāka informācija pieejama, sazinoties ar Rubenes draudzes mācītāju Arti Eglīti (tālr. 26407248, e-pasts: artis.eglitis@lelb.lv) vai Kocēnu novada lauku konsultanti Lienīti Priedāju - Kleperi (tālr. 26133028, e-pasts: lienite.priedaja@kocenunovads.lv).

Dalībai seminārā nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot pa tālr. 64232224 vai rakstot uz e-pasta adresi kanceleja@simanadraudze.lv   

Attēlā Rubenes baznīca (foto: Eduards Jegorovs)

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »