2024. gada 25. aprīlis
Vārda dienas: Līksma, Bārbala

Valmierai un baznīcai 731!

iesūtīts: 2014.07.02 23:58
Šogad Valmieras pilsēta un Svētā Sīmaņa baznīca vienlaikus atzīmēs 731. dzimšanas dienu. Par godu kopīgajiem svētkiem arī Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā norisināsies dažādi pasākumi.

3. jūlija vakarā plkst. 18:30, kad pilsēta tik tikko būs sākusi svinēt svētkus, valmieriešus un pilsētas viesus priecēs kvartets Mārtiņa Birņa vadībā, kas labvēlīga laika gadījumā muzicēs no baznīcas torņa.

4.jūlijā plkst. 18:00 ikviens valmierietis un pilsētas viesis aicināts apmeklēt Tezē lūgšanas, kas veidotas pēc Tezē kopienas lūgšanu parauga. Tezē lūgšanās piedalīsies Valmieras Sv.Sīmaņa draudzes liturģiskais koris „Avots”. Atnācējiem būs jāpulcējas baznīcas altāra daļā, lūgšanas laikā sēžot uz grīdas vai krēsliem. Visi klātesošie vienosies kopīgās slavēšanas un pielūgšanas dziesmās. Tezē dziesmas ir īsas, meditatīvas un viegli apgūstamas. Lūgšanu laikā klātesošie vienosies klusuma mirklī – katrs varēs pateikties Dievam par piedzīvoto, lūgt par savām un citu vajadzībām, vienkārši pavadīt laiku klusumā vai pārdomāt lūgšanu laikā lasīto Rakstu vietu.

6.jūlijā plkst. 11:00 visi mīļi aicināti uz svinīgo svētku dievkalpojumu.

Svētku apmeklētāji gaidīti Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcā, lai ne tikai uzkāptu tornī un raudzītos uz mūsu skaisto Valmieru no putna lidojuma, bet arī pabūtu kopā ar Dievu lūgšanās un rast tajās dvēseles mieru no saspringtās ikdienas.

Novēlam ikvienam valmierietim un pilsētas viesim skaistus, ģimeniskus un dvēseliskus svētkus!

Informāciju sagatavoja: Valmieras Sv.Sīmaņa draudzes pārstāve Kristīne Švalbe

 


 
« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »