2024. gada 23. aprīlis
Vārda dienas: , Jurģis, Juris, Georgs

Kamerkora „Muklājs” 25 gadu jubilejas koncerts

iesūtīts: 2014.04.19 00:08
Svinot savu 25 gadu radošo darbību, kamerkoris „Muklājs" 25.aprīlī plkst. 19:00 Rīgas Lutera (Torņakalna) baznīcā iepriecinās savus klausītājus ar garīgās mūzikas koncertu.

Jubilejas atzīmēšanai kamerkoris izvēlējies divu koncertu koncepciju – piedāvājot muzikāli atšķirīgus garīga un laicīga satura koncertus.

Garīgās mūzikas koncertā, kas izskanēs Rīgas Lutera baznīcā, kamerkora „Muklājs” mākslinieciskā vadītāja Jāņa Kokina vadībā būs dzirdama F. Šūberta mesa G-dur (D 167) (soprāna solo – Laima Lediņa, tenora solo – Egils Jākobsons, baritona solo – Pjotrs Veļičko, pie ērģelēm – Larisa Carjkova). Skanēs arī divi slavenā igauņu klasiskās mūzikas komponista un Grammy laureāta A. Perta skaņdarbi – The Deer`s Cry un Solfeggio, kā arī Ksavjera Busto – Laudate pueri. Savukārt Larisa Carjkova atskaņos R. Šūmaņa un M. Rēgera skaņdarbus ērģelēm.

Laicīgās mūzikas koncerts izskanēs šī gada rudenī. Tajā gaidāma daudzveidīga, īpaši Pasaules koru olimpiādei sagatavota muzikālā programma un citi skaņdabi. Par šo koncertu informēs atsevišķi.

Kultūras centra „Iļģuciems” kamerkoris „Muklājs” ir dibināts 1989. gadā. Savu neparasto, kamermūzikai raksturīgo izpildījuma manieri koris attīstījis jau pirmsākumos, kad to vadīja kora dibinātāja un ilggadējā mākslinieciskā vadītāja Sandra Šmate. Tas ļāvis kolektīvam sevi pierādīt gan Latvijā, gan ārvalstīs. Par svarīgākajām uzvarām pašu mājās uzskatāma pirmā un otrā vieta Dziesmu svētku koru karos. Savukārt, veiksmīgi realizējot dažādu laikmetu un stilu skaņdarbu interpretācijas, koris guvis panākumus konkursos Maltā, Itālijā, Vācijā, Spānijā, Slovākijā un citās valstīs. Šobrīd koris aktīvi koncertē, plāno albuma ierakstu un gatavojas dalībai Pasaules koru olimpiādei, kas šogad notiks Rīgā.

Norises vieta: Rīgas Lutera baznīca – Torņakalna ielā 3/5, Rīgā.

Ieeja koncertā bez maksas.

Kontaktinformācija: Jānis Kokins, tālr. 26483593

Koris Muklajs_25

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »