2024. gada 19. aprīlis
Vārda dienas: Vēsma, Fanija

Divos koncertos atskaņos Arta Gāgas oratoriju „Consummatum Est!”

iesūtīts: 2014.04.17 23:34
Piektdien, 18.aprīlī plkst.12:00 Rīgas Golgātas baznīcā, Hospitāļu ielā 32 un sestdien, 19.aprīlī plkst.15:00 Rīgas Lutera baznīcā tiks atskaņota Arta Gāgas oratorija „Consummatum Est!”, kas pirmatskaņojumu piedzīvoja pirms pieciem gadiem Klusajā nedēļā.

"Consummatum Est!" (latīņu valodā - "Viss piepildīts!") ir saksofonista Arta Gāgas oriģināldarbs kamerorķestrim, jauktajam korim un solistiem.

Oratoriju Lielajā Piektdienā un Klusajā Sestdienā atskaņos komponists kopā ar:
  • Latvijas Universitātes kamerorķestri,
  • koncertorganizācijas „Ave Sol” kamerkori „Laudate Charismata”,
  • senās mūzikas grupu „Canto”
  • un diriģentu Andri Gaili, tādējādi turpinot un attīstot veiksmīgo sadarbību, kas aizsākās 2012. gada beigās uzvedumā „Ziemassvētku mistērijas” Pēterbaznīcā.

Oratorija stāsta par Ceturtdienas un Piektdienas notikumiem - par Kristus bailēm un šaubām, par ciešanām un mokpilno nāvi, kas cilvēkiem paver ceļu uz mūžīgu dzīvību un vienotību ar Dievu.

Artis Gāga ir vairākkārtējs Latvijas mūzikas ierakstu Gada Balvas ieguvējs. Saksofonists absolvējis Latvijas Mūzikas akadēmiju un savu talantu izkopis arī Parīzē un Ņujorkā. Savā jaunradē allaž atļāvies spert soļus ārpus klasiskās mūzikas rāmjiem, eksperimentējot ar mūzikas stiliem un izkopjot improvizācijas mākslu.

Andris Gailis, LU kamerorķestra vadītājs un kamerkora „Laudate Charismata” diriģents, pēdējā laikā aizvien lielāku popularitāti guvis kā aranžētājs, instrumentētājs un arī atsevišķu stilistiski ieturētu „galma” kompozīciju autors.

Ieeja abos koncertos bez maksas.

 
« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »