2024. gada 24. aprīlis
Vārda dienas: Visvaldis, Ritvaldis, Nameda

Lielkoncerts 7 stundu garumā Vecumnieku baznīcas rekonstrukcijas atbalstam

iesūtīts: 2014.04.17 12:37
Vecumnieku evaņģēliski luteriskā draudze turpina organizēt koncertu sēriju, lai aicinātu cilvēkus ziedot Vecumnieku baznīcas torņa un fasādes atjaunošanai. Nākamajā koncertā, kas notiks 2.maijā plkst.12:00 Ezermalas pļavā pie baznīcas, ar savu atbalstu piedalīsies tik daudz mūziķi, ka koncerts varētu būt gandrīz visas dienas garumā.

Pagājušā gada nogalē Vecumnieku baznīcā koncertēja: Renārs Kaupers, Kaspars Zemītis un Haralds Sīmanis. No 15.augusta koncertieraksta Adventa laikā ir iznācis pašu producēts CD „Lieto mani, Kungs!”.

2.maijā tiešām būs „Lielkoncerts” un īsts zvaigžņu lietus. Savu atbalstu ir piekrituši sniegt un koncertā piedalīsies: Kārlis Kazāks, Valdis Attāls, Haralds Sīmanis, IGO un Aivars Hermanis, Aigars Voitišķis un Ingus Ulmanis, Ēriks Loks un Andris Grīnbergs, Jānis Holšteins (Goran-Gora), Doma kora skolas džeza grupa Tāļa Gžibovska vadībā, grupas „Soļi”, „Zemes mala”, „Jorspeis”, „Mirkļa ceļotāji”, Ieva Lavrinoviča un draugi, un citi mākslinieki, kuri savu dalību vēl nav apstiprinājuši.

Koncerta režisori – Laura un Juris Hirši.
‍Pasākuma vadītāji būs Ēriks Loks un Ainārs Ančevskis.
‍Lielkoncerts sāksies plkst. 12:00 un tas notiks apmēram 6 – 7 stundu garumā.
‍Šoreiz koncerta dalībnieku izvēle ir izdarīta pēc principa – labi teksti un laba mūzika. Visi koncerta dalībnieki uzstāsies bez atlīdzības, draudze māksliniekiem atlīdzinās tikai transporta izdevumus.

‍Baznīcā būs Vecumnieku Mūzikas un Mākslas skolas izstāde – skolotājas Andas Sproģes un Baldones mākslas skolas vadītāju mākslinieku Tālivalža un Ievas Muzikantu un viņu mācekļu izstāde.
‍Būs loterija un notiks dažu mākslas darbu pārdošana vairāksolīšanā (iegūtie līdzekļi paredzēti baznīcas rekonstrukcijai). Mazākajiem – veidošanas un zīmēšanas nodarbības mākslinieku un Svētdienas skolas skolotāju vadībā.

‍Būs izbraukuma bufete ar karstām pusdienām.

‍Pasākumā ieeja brīva – biļešu nebūs! Jūs tiekat aicināti brīvprātīgi ziedot savu iespēju robežās, un visi līdzekļi tiks izlietoti baznīcas rekonstrukcijai.

Vecumnieku baznīcas ēka ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis, vecākā ēka pagastā. Vecumnieku baznīcā regulāri notiek dievkalpojumi (2 reizes nedēļā – svētdienās un ceturtdienās), un ne tikai. Baznīcā tiek regulāri organizēti koncerti. Otrā pasaules kara laikā Vecumnieku baznīcā bija lazarete, bet mēs ļoti ceram, ka tādi laiki vairs nepienāks. Neviena baznīca nav uzskatāma par kādas vienas šauras ticīgo grupas īpašumu, bet gan par visas sabiedrības kopīgo rotu. Tādēļ draudzēm ir pienākums no Dieva un priekšgājējiem sakopt un saglabāt šīs skaistās celtnes nākamajām paaudzēm.

Paldies visiem māksliniekiem, kuri ir piekrituši piedalīties šajā koncertā, paldies Vecumnieku novada Domei par atbalstu, un paldies dīdžeju apvienībai „IMI-3”, kas arī šoreiz būs pasākuma apskaņotāji. Paldies visiem draudzes locekļiem, kuri aktīvi strādā, lai mums būtu jauks pasākums un prieks sirdī par paveikto.

Esat visi mīļi aicināti un laipni gaidīti 2. maiju pavadīt Vecumniekos!

Ceram, ka būs labs laiks un pasākums atnesīs mums visiem prieku un cerētos rezultātus.

Mācītājs Juris Morics,
‍tālr. 67350085, 29220810; e-pasts: juris.morics@inbox.lv 

  Plakātu lejuplādēt šeit>
« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »